Η Αλεξάνδρα Β. Σπυράτου κατάγεται από την Αγία Θέκλη, όπου και τελείωσε το δημοτικό. Ζει κι εργάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως καθηγήτρια Αγγλικών.

Είναι φωτογράφος. Πραγματοποίησε έκθεση το καλοκαίρι στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Θέκλης. Στην προσωπική της ιστοσελίδα: http://www.alexspirit.com/ μπορείτε να απολαύσετε τις φωτογραφίες της από το νησί μας και άλλα μέρη του κόσμου που ταξιδεύει.

 Η Αλεξάνδρα πρόσφατα πραγματοποίησε έκθεση φωτογραφίας της Αλεξάνδρας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Χίλτον. Η διάρκεια της έκθεσης παρατάθηκε για άλλη μια εβδομάδα, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει!

Η ίδια γράφε ι για το χόμπυ της:

Το φωτογραφικό μου ταξίδι ξεκίνησε όταν ήμουν 15 χρονών και η μητέρα μου –ερασιτέχνης φωτογράφος και η ίδια- μου αγόρασε την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή.

Πώς μου άρεσε να τραβάω φωτογραφίες! Το πάθος μου ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η φωτογράφιση των ηλικιωμένων στο χωριό μου, την Αγία Θέκλη. Οι πρώτες μου φωτογραφίες ήταν από την Κεφαλονιά, το νησί μου. Αυτό είναι και το θέμα της πρώτης μου φωτογραφικής έκθεσης που ονομάζεται: «Κεφαλονίτικη Ευτυχία».  

Εμπνευσμένη από την Ιθάκη του Καβάφη και έχοντας κατά νου τα λόγια του «να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος,  γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις», το ταξίδι μου με πήρε από τις πιο μεγαλειώδεις ανατολές μέχρι τα πιο πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα. Από Κορεάτικους ναούς έως Ιταλικούς καθεδρικούς ναούς, από την Αραβική άμμο μέχρι τα Ελληνικά νησιά, από τις Αιγυπτιακές Πυραμίδες μέχρι τον Πύργο του Άιφελ …

Τόσα χρόνια αργότερα, περιπλανιέμαι –είμαι λάτρης της περιπέτειας- με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια μου και με πολλές εικόνες στο νου.              

  Οι φωτογραφίες της Αλεξάνδρας με την Κεφαλονιά και Ιθάκη ,  η συμμετοχή της σε αυτή τη σημαντική έκθεση στο Χίλτον, αλλά κυρίως η δική της παρουσία, είναι από τους καλύτερους πρέσβεις  του νησιού μας, του ήθους και των δυνατοτήτων  των Κεφαλλήνων.

Πολλά συγχαρητήρια Αλεξάνδρα!

Το video απο την έκθεση στα Αραβικά Εμιράτα

Hilton Al Ain Photo Exhibition from alex spiratos on Vimeo.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις