Το 1989 η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη  σε σύντομο χρονικό διάστημα (δυο φορές) με τις κάλπες.   Ο τότε εκλογικός νόμος έδινε «μπονους» στο κόμμα που θα κέρδιζε τις μονοεδρικές έδρες και η Κεφαλονιά είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μεγάλων πολιτικών κομμάτων για την κατάκτηση της .

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κομματός του  είχε επισκεφτεί το νησί μας και μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση  της δεξιάς παράταξης, που έγινε στην Κεφαλονιά.

Η Αμαλία Μοσχονά ήταν τότε πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αργοστολίου της Νέας Δημοκρατίας  . Στην Αμαλία και στην ΤΟ είχε πέσει όλο το βάρος της επιτυχίας της συγκέντρωσης με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η Αμαλία θυμάται τον πρόεδρο να της λέει “Αν μου δώσεις την έδρα θα καταφέρω αυτοδύναμη Κυβέρνηση.”

Η συγκέντρωση στο Αργοστόλι ξεπέρασε κάθε προσδοκία  , η έδρα κερδήθηκε από τη ΝΔ με βουλευτή τον  Μεσσάρη, ο πρόεδρος συνεχάρη θερμά την Αμαλία και  από τότε η Αμαλία πήρε τον τίτλο «Γαλάζια προεδρίνα»  . Τίτλο που θα έχει για πάντα στις καρδιές όλων των Νεοδημοκρατών (και όχι μόνο), της Κεφαλονιάς!

Το συλλυπητήριο τηλεγράφημα της  τ. προέδρου της ΤΟ Αργοστολίου της Νέας Δημοκρατίας, Αμαλίας Μοσχονά για το  θάνατο του επίτιμου προέδρου της  ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις