Ο χθεσινός σεισμός των 7,1 Ριχτερ στο Μεξικό δεν μπορούσε να μην θορυβήσει τον συμπατριώτη μας καθηγητή σεισμολογίας Ακη Τσελέντη, κυρίως ο θάνατος των παιδιών μέσα στο σχολείο τους.

Εγραψε λοιπόν στον προσωπικό του λογαρισμό στο facebook

Με αφορμή το πρόσφατο σεισμό στο Μεξικό και τον θάνατο δεκάδων παιδιών απο καταρρεύσεις σχολείων κοινοποιώ το παρακάτω κατατοπιστηκο άρθρο 2012_02_21_ΣΕΙΣΜΟΙ-ΚΑΙ-ΣΧΟΛΕΙΑ-1

Σας υπενθυμίζω ότι σε όλους τους πρόσφατους μεγάλους σεισμούς στη χώρα μας αναλογικά τις μεγαλύτερες ζημιές έπαθαν τα σχολεία. Δυστυχώς ούτε το 20% απο αυτά δεν έχει ελεγχθεί απι το 1990! που υπήρξε σχετική Υπουργική απόφαση.

Αποφάσισα να ξεκινήσω μια εθελοντική προσπάθεια που θα κινητοποιήσουμε εκπαιδευτικούς, μηχανικούς και απλούς πολίτες με το όνομα ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, δηλ να κάνουμε κάτι που η πολιτεία δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Καλές οι κορδέλες που κόβονται για τα διάφορα ακριβοπληρωμένα τεχνικά έργα κ. Σπίρτζη αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι ζωέες των παιδιών μας. Και δε μιλώ για τα σχολεία της Εκάλης και του Ψυχικού που δεν έχουν πρόβλημα….αλλά για τα σχολεία της περιφέρειας που φοιτούν τα παιδιά του απλού Έλληνα πολίτη.

Απαιτείται συντονισμός. Το Γεωδυναμικό αναλαμβάνει τη πρωτοβουλία να οργανώσουμε ομάδες σε επίπεδο Νομού. Είναι ένα μεγάλο έργο και θέλει πολύ προσοχή γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδιά, εκπαιδευτικές διαδικασίες κλπ. Αναμένω να αντιδράσουν διάφοροι, κυρίως αυτοί που τόσα χρόνια τώρα δεν έκαναν τίποτα και θα μου επιτεθούν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά με γνωρίζετε όταν βάζω ένα στόχο τον υλοποιώ!
Σε λίγο καιρό θα υπάρξει η πρώτη ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση αυτής της προσπάθειας και το πως θα κινηθούμε.

Ακης Τσελέντης

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Μια ωραία “βαση” θα ήταν το ανακαινισμένο σχολείο στο Ληξούρι του Κεφαλλονίτη αρχιτέκτονα-καθηγητή Θουκυδίδη Βαλεντή που κτίστηκε το 1933 και αντεξε στο μεγάλο σεισμό του 1953. Ετσι δε θα πάνε χαμένα τα χρήματα της (προσωρινά μόνο εξωτερικής) ανακαίνισης. Τι λέει ο αντιδήμαρχος Λυκούδης που μαθήτευσε στο συγκεκριμένο σχολείο ?

  2. Πολύ θετικη πρωτοβουλία…..!!!! εαν βγήκε “αληθινή” θα λάβω μέρος σαν ένας “πολίτης”για βοήθεια….

Comments are closed.