Ζητείται γνώμη σεισμολόγων για το φαινόμενο στη παραλία της Σκάλας

2907

Ανησυχία έχει δημιουργήσει η ξαφνική αλλαγή της ακτογραμμής της παραλίας της Σκάλας.
Πριν δέκα μέρες περίπου ο Δήμος κλάδεψε τα δέντρα στο χωριό. Τώρα στο νότιο μέρος της παραλίας, στο σημείο Σπίθους, τα δέντρα που είναι πάνω στο δρόμο τα έχει ρίξει κάτω από την ρίζα το κύμα της θάλασσας.

Ο αντιδήμαρχος Σολωμός Σπυρονικόλας που ήρθε στο σημείο να εκτιμήσει την κατάσταση, μας ενημέρωσε ότι ήταν ο ίδιος εδώ στο κλάδεμα και η θάλασσα ήταν στο αρχικό της σημείο.

Τόσο ο κ. Σολωμός όσο και οι κάτοικοι λένε ότι η αμμουδιά κάλυπτε περίπου εκατό μέτρα την παραλία μέχρι το δρόμο.

Ο Αντιδήμαρχος ανήσυχος με την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, αύριο Δευτέρα, θα επικοινωνήσει με σεισμολόγο να ενημερωθεί αν πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη.
Παρατηρώντας και το γεγονός που συμβαίνει στο Κατάκολο με το «άνοιγμα» που προκαλεί ανησυχία και έχει δημιουργηθεί στη «ράχη» του βουνού.  Δείτε την είδηση πατώντας εδώ!

Θυμηθείτε και τα φαινόμενα της Παλίρροιας στο Αργοστόλι και στην Ιθάκη αρχές του Μάρτη.

Είναι καλή η ενημέρωση των ειδικών και η γνώμη τους.

Βίντεο:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

4 Σχόλια

  1. Δεν έχει να κάνει με σεισμούς.. Από την μια πλευρά ήταν η παλιροια, και επιπρόσθετα οι φετινοι συχνοί νοτιαδες άνεμοι με τα ψηλά κύματα έφτασαν μέσα στην ακτογραμμή.. όπου φτάνει το κύμα είναι και ο αιγιαλός…που βρήκε νέα θέση και την ” κατωχυρωσε” από την ίδια την φύση… Κύριοι αφήστε την φυση στην υσηχια της. Τι ακριβώς ψάχνετε???

  2. Ας ρωτήσουν καλίτερα αυτούς που έριξαν τους βόθρους στην θάλασσα.Αυτούς που έβαλαν μπουλντόζες στην παραλία.Αυτούς που κατέστρεψαν τους θάμνους στην παραλία.Αυτούς που παρκάρουν στην παραλία.Αυτούς που παρκάρουν εκεί που σκάι το κύμα.Και εις υγεία τις οικονόμας και τις απάτης.

  3. ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Comments are closed.