Απάντηση βουλευτή για την επιδότηση ενοικίων των σεισμοπαθών του Ληξουρίου

184

Κλείσαμε 7 (εφτά) ακριβώς χρόνια από τους σεισμούς του Γενάρη του 2014 που η Παλική κυρίως υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές στις υποδομές αλλά και στις κατοικίες.   Μια μεγάλη εκκρεμότητα που έχουν αφήσει οι σεισμοί του 2014 είναι οι Εργατικές Κατοικίες.  Σχεδόν γκρεμίστηκαν, 50 οικογένειες σκόρπισαν σε συγγενείς και φίλους για να καταλήξουν στο ενοίκιο έως ότι κτιστούν οι νέες.

Όσοι από τους σεισμοπαθείς είναι εκτός κατοικίας με ευθύνες του κράτους , παίρνουν επιδότηση ενοικίου , τα χρήματα πιστώνονται στους λογαριασμούς τους ανά τρίμηνο.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

Έχουμε καταγγελίες σεισμοπαθών για μεγάλες καθυστερήσεις του τελευταίου τριμήνου του 2020. Επικοινωνήσαμε για το θέμα με τον βουλευτή Παναγή Καππάτο επειδή αυτός χειρίζεται την επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών, o οποίος επιγραμματικά ανέφερε το εξής:

Η τελευταία επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για το θέμα των ενοικίων ήταν στις 15 Ιανουαρίου 2021.

Το αίτημα για την πίστωση του τελευταίου τρίμηνου 2020 κατατέθηκε στο Υπουργείο από την Υπηρεσία της Κεφαλονιάς στις 16 Ιανουαρίου 2021.  Πριν δέκα μέρες περίπου.

Υπολογίζεται ότι τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αρχές Φεβρουαρίου 2021.

Ο κ. Καππάτος επισημαόνει :

Οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές πρέπει να πάρουν υπόψη τους τα εξής για την επόμενη πληρωμή:

Στις 26/1/2021 έληξε η απόφαση επιδοτήσεων ενοικίων όπως κάθε χρόνο. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανανέωσης της εντολής. Διαδικασίες που μπορεί να ολοκληρωθούν μετά τον Μάιο του 2021. Με καθυστέρηση δηλαδή. Δυστυχώς αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Βεβαίως θα καταβληθούν τα ποσά αναδρομικά αλλά με μεγάλη καθυστέρηση, κατέληξε.

50 περίπου οικογένειες 7 χρόνια τώρα είναι ξεριζωμένοι από τις εστίες τους , κατέληξαν από ιδιοκτήτες ενοικιαστές με άγνωστο τοπότε θα εγκατασταθούν στις νέες εργατικές κατοικίες (μόνο το οικόπεδο υπάρχει προς το παρόν).

Το κερασάκι στη τούρτα είναι η ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας . Η χρόνια ασθένεια του ελληνικού κράτους.

Ε.Χ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις