ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ : Αγώνας για να βρεθεί η Κεφαλλονιά στη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη

497

Ανδρέας Μαρκαντωνάτος: «Η προδοσία της Κεφαλονιάς από ανθρώπους του τουρισμού που έδιωξαν κάποτε την Ryanair και η σχέση τους με την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου»

Χωρίς ίχνος ντροπής η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, ο «εξολοθρευτής» του τουρισμού, διαδίδει μέσου δελτίο Τύπου, αλλά και από τα μέλη της, ότι ο δήμος δεν χρωστάει τίποτα στις αεροπορικές εταιρείες.

Σας απαντώ ότι ψεύδεστε, γιατί με παντελώς άστοχες ενέργειες επί τέσσερα χρόνια χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους Κεφαλονίτες… Αποτελείται από άτομα που τους ενδιαφέρουν μόνο τα συμφέροντα των tour operators με εξάλειψη σε ότι καλό είχε γίνει στον τομέα των ελεύθερων αεροπορικών εταιρειών. (Κατά λάθος ίσως κερδίζουν καλύτερα προσωπικά συμβόλαια για τις υπηρεσίες τους…) και κατά λάθος πάλι την επόμενη χρονιά εδώ και 30 χρόνια έρχονται οι tour operators δίνοντας λιγότερα χρήματα, σωστά; Αν πρόσεχες λίγο την σύνθεση της επιτροπής θα έβλεπες ότι κάποιοι έχουν προκαλέσει ζημιά στην Κεφαλονιά ξανά και ξανά τα τελευταία 20 χρόνια. Να σας πω με ποιους έχουμε να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας και μέτρα πόσα μέλη έχουν γράψει το όνομά τους στις μαύρες σελίδες της Κεφαλονιάς. Σε αυτούς που εδώ και πάνω από 20 χρόνια θέλουν μόνο tour operators στην Κεφαλονιά.

-Πέντε χρόνια πριν έρθουν στο νησί μας η Εasy jet και η Ryanair έγινε επίσημη πρόταση να έρθει η Ryanair μόνο στην Κεφαλονιά από όλη την Ελλάδα! Ξέρω όλοι οι προδότες στην Κεφαλονιά έχουν πάθει αμνησία! Τότε μαζεύτηκαν 23 Κεφαλονίτες με πρόσκληση της Νομαρχίας με εντεταλμένη αποστολή την προδοσία της Κεφαλονιάς εκτός από δύο που στάθηκαν όσο μπορούσαν. Εγώ τότε είχα ζητήσει να αλλάξει στάση άτομο που έχει διατελέσει επί δεκαετίες σε καίριες θέσεις στην Κεφαλονιά και μου επιτέθηκε με φοβερό σθένος ότι φέρνω στο νησί ή υποστηρίζω αφερέγγυα αεροπορική εταιρεία που όπου πάει καταστρέφει τον τουρισμό, ενώ η έτοιμη να χρεοκοπήσει τότε Ολυμπιακή είχε εκπρόσωπο για να ψηφίσει εκείνη τη μέρα “ΟΧΙ”. Ένα μέλος της σημερινής Τουριστικής Επιτροπής κάνει συγκάλυψη σε πέντε σημερινά υψηλόβαθμα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου ή της Τουριστικής Επιτροπής, που εκείνη την μαύρη μέρα για την Κεφαλονιά ήταν εναντίον της Ryanair. Άρα είναι συνεργός!

-Μήπως θυμάστε ποια ήταν τα πολιτικά τσακάλια που υπέγραψαν τα συμβόλαια με Εasy jet και την Ryanair και σαν αλεπούδες δεν πλήρωσαν ποτέ. Και κατά τύχη μόλις τους δει η Ryanair να εκπροσωπούν την Κεφαλονιά κόβουν τα αεροπλάνα!

-Πρωτεργάτες της απόρριψης της Ryanair ήταν τότε οι ντόπιοι εκπρόσωποι των tour operators όπως και σήμερα. Τότε μάλιστα μέλος της τωρινής Τουριστικής Επιτροπής ήταν ο διευθυντής, υπεύθυνος κ.τ.λ. του μεγαλύτερου εκπροσώπου tour operators εκείνης της εποχής, άρα είστε υπεύθυνοι ως συνεργοί…

-Αναρωτηθήκατε ποτέ όταν περήφανα λέγατε ότι θα φτιάξετε 135 χιλιόμετρα περιπατητικές διαδρομές! Φαντάσματα σήμερα! Γιατί εγώ φώναζα δημόσια πως είναι δυνατόν να αγνοείται η καλύτερη διαδρομή σε όλο το νησί εν λειτουργία από το 2009 με εγκαταστάσεις που περνούν κάθε μέρα τρία στελέχη σας και να μην κάνουν ούτε συντήρηση; Ενώ μπροστά τους κινδυνεύει η ζωή τουριστών.

-Επί τέσσερα χρόνια είστε εντελώς εκτός στόχων, σας συνέτριψε και ο μόνιμα ουραγός, το αεροδρόμιο του Ακτίου. Δεν βλέπατε ότι είμαστε σε τουριστικό πόλεμο και εσείς κάνατε σαν πρόσκοποι σε εκδρομή! (Τα έχω εξηγήσει πολλές φορές και δημόσια και προσωπικά σε κάποιους από εσάς, Δήμαρχο κ.τ.λ.) αλλά είσαστε σε άλλο πλανήτη.

-Κανένας σας δεν πέτυχε, δεν προέβλεψε τα προβλήματα και τρόπους αντιμετώπισής τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι μόνοι που έκαναν και τα τέσσερα χρόνια σωστές προβλέψεις ήταν ο Λευτέρης Στελλάτος και εγώ. Και φυσικά τον Στελλάτο τον φάγατε γιατί σας χάλαγε τη σούπα για να βγείτε τελευταίοι κάτω και από το Άκτιο!

-Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι Ιούλιος του 2023, όλες οι τουριστικές περιοχές του Δήμου μας είναι σε άθλια κατάσταση και μετά από τέσσερα συνεχή χρόνια να κάνουν το κύκλο του πλανήτη φωτογραφίες μιας άλλης Κεφαλονιάς. Είσαστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του τουρισμού μας, ειδικά στην αρχή και στο τέλος της σεζόν!

Ανδρέας Μαρκαντωνάτος
π. Αναπληρωτής Δημάρχου
Στέλεχος της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις