ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΕΤΟΥ: Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΨΗΛΑ”

323

Είμαι η Μαρία Μανέτου, MSc, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και έχω καταγωγή από τα Ποριαράτα – Μουσάτα, Λειβαθούς Κεφαλονιάς. Από το 2015 διαμένω μόνιμα στην Κεφαλονιά έχοντας παντρευτεί τον Κώστα Γεωργάτο, Επιχειρηματία – Λογιστή.

Είμαι Φυσικός με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.

Από το 1998 είμαι Επιχειρηματίας στο χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και από το 2021 και στο χώρο φορολογικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών. Διατηρώ δυο επιχειρήσεις σε Αθήνα και Αργοστόλι πιστοποιημένες με ISO 9001.

Συνεργάζομαι με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις/φορείς, όπως Όμιλος ΜΑΡΙΝΑΚΗ, Όμιλος ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, BP Greece, IRI, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, κλπ., όπως και με τουριστικές μονάδες εντός και εκτός νησιού.

Συνεργάζομαι με Δήμους και Περιφέρειες – ΟΤΑ (Ληξουρίου, Αλίμου, Βάρης, Ιτέας, Περιφέρεια Φωκίδας, κλπ.) ως Επιστημονικός Σύμβουλος, υποστηρίζοντας τους Οργανισμούς σε θέματα διοίκησης, αναδιοργάνωσης υπηρεσιών, διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης, πιστοποιήσεων και συμμόρφωσης με το εκάστοτε νομοθετικό πλαίσιο.

Έχω διατελέσει Εισηγήτρια σε θέματα νομοθεσίας, διαδικασιών, διαχείρισης επιδοτούμενων έργων, κλπ. και έχω πληθώρα ανακοινώσεων σε συνέδρια και δημοσιεύσεις.

Είμαι Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ποιότητα (EFQM) και Μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προτύπων Πιστοποίησης CEN/WS/51 N 31 για την έκδοση του προτύπου e-Quass – Πιστοποίηση Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Είμαι πιστοποιημένη Επικεφαλής Επιθεωρήτρια (Lead Auditor) για την κατάταξη τουριστικών καταλυμάτων και τις πιστοποιήσεις προτύπων ISO 9001 (ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων), ISO 14001 (περιβαλλοντική διαχείριση), ISO 45001 (υγεία & ασφάλεια), ISO 22000 (ασφάλεια τροφίμων).

Έχω διατελέσει:
– Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Θουκυδίδειου Οργανισμού Αλίμου (2004-2006).
– Πρόεδρος και Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Λόφος Πανί» στον Άλιμο επί 4 έτη (2007-2011) με κοινωνικές δράσεις όπως δεντροφύτευση, υποστήριξη ευπαθών ομάδων.
– Μέλος του Συλλόγου Κεφαλονιτών Λειβαθούς «Ευκοσμία»
– Μέλος του Συλλόγου «Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος».
– Εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας μαθήματα Μαθηματικών και Φυσικής.

Αγαπάω την Κεφαλονιά και το ευρύτερο Ιόνιο, τον τόπο καταγωγής μου, τον τόπο γέννησης του πατέρα μου Πλοιάρχου Ε.Ν. Θεοκρίτου Μανέτου και του παππού μου Παναγή Μινέτου (Κόκκινος), ο οποίος διετέλεσε για δυο τετραετίες Πρόεδρος του χωριού με πλούσιο έργο.

Έχοντας συναισθανθεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, θέλω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στους συμπολίτες μου και από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου.

Η αξιοπιστία και η συνέπεια της συνεργασίας μου όλα αυτά τα χρόνια με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις με οδηγούν να ζητήσω τη στήριξη και προτίμησή σας, αναγνωρίζοντας την ικανότητα διαχείρισης των σπουδαίων και κρίσιμων θεμάτων του νησιού μας.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της κυρίας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – Κάθε νησί ψηλά!» για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενισχύοντας τη στρατηγική και πολιτική που έχει χαράξει και για την επόμενη πενταετία και έχω ως όραμα τη βελτίωση των υποδομών, την προσέλκυση και βέλτιστη αξιοποίηση πόρων χρηματοδότησης, τη βελτίωση των παροχών υπηρεσιών με βάση την εκπαίδευση, την προώθηση του νησιού στο ευρύτερο εθνικό και παγκόσμιο βεληνεκές

Γιατί ο τόπος μας το ΑΞΙΖΕΙ!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις