ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ: Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά

195

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ;

Πριν λίγο καιρό, χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ήταν ένα «τηλεφώνημα – πρόσκληση», όπως το αποκάλεσε ο ίδιος, για το προσκλητήριο που -έτσι κι αλλιώς- είχε θέσει δημόσια λίγες μέρες νωρίτερα προς την κοινωνία των Ιονίων Νήσων. Του εξέφρασα ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινάει από την εφηβική μου ηλικία και δεν θα ήθελα τίποτα διαφορετικό πέρα από το να βγει η δική μου γενιά μπροστά και να διεκδικήσει όσα τής οφείλει η ιστορία. Η απάντησή μου όμως δεν θα ήταν θετική αν δεν με κάλυπτε ο ίδιος ο Θεόδωρος με τις ιδέες και το έργο του. Είχα κι άλλες προτάσεις σε επίπεδο Δήμου, αλλά αρνήθηκα ευγενικά, διότι το μόνο μου μέλημα είναι να προσφέρω σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίματα σε όλο το νησί των προγόνων μου.

Μπορεί οι περισσότερες κι οι περισσότεροι να έχουν απορροφηθεί από τις Δημοτικές Εκλογές, αλλά η Περιφέρεια είναι το κέντρο των αποφάσεων και σας ζητάω να εμπιστευτείτε ένα νέο άνθρωπο για να είμαστε και αύριο δίπλα σας. Όχι μόνο προεκλογικά. Όχι μόνο για να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη σας, αλλά για να σας δείχνουμε καθημερινά ότι την αξίζαμε. Προέρχομαι από μία γενιά που βαρέθηκε να μεγάλα λόγια. Μία γενιά που απογοητεύεται συνεχώς χωρίς να μπορεί να σηκώσει κεφάλι, αλλά εν τέλει το σηκώνει με υπεράνθρωπες προσπάθειες και διεκδικεί για την ίδια, για τις περασμένες γενιές και για τις επόμενες. Η νιότη δεν πρέπει να είναι βιτρίνα προσέλκυσης, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από ιδεολογικό, πολιτικό κι ουσιαστικό περιεχόμενο. Αν το νησί των Ριζοσπαστών μού κάνει την τιμή να το εκπροσωπήσω θα δώσω σώμα και ψυχή μαζί με την πιο έμπειρη παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου για το καλό του νησιού μας. Για ένα έμπρακτο καλό και όχι μία γενικόλογη διαπίστωση. Θα συμβάλω με κάθε προσπάθεια τόσο για τον τόπο μου στον Δήμο Σάμης, όσο και για το υπόλοιπο νησί που έχω περάσει τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής μου… ακόμα κι αν έχω ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους.

Πάμε να κάνουμε πράξεις όσα θέσαμε ως βάσεις την περίοδο 2014-2019 και κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε υπέρ του κεφαλονίτικου λαού. Πάμε να κάνουμε πράξεις ακόμα περισσότερα από αυτά που περιμένετε!

Συνοπτικά:

  • Δρόμος Αγ. Ευφημία – Καραβόμυλος.
  • Ανοικτό Θέατρο Λαυράγκα.
  • Δρόμος Αεροδρόμιο – Κρανιά.
  • Λιμάνι Πεσσάδας για την ενίσχυση της συνοχής μεταξύ των νησιών.
  • Συνεργασία με το Υπουργείο για τον δρόμο Αργοστολίου – Πόρου.
  • Ενίσχυση της οργανωτικής δομής και του εξοπλισμού της Πολιτικής Προστασίας ώστε να γίνονται διαρκώς προσεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσια κτήρια.
  • Εποπτεία και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε Σιμωτάτα, Αγία Ευφημία και Νύφι.
  • Συνεργασία με Δήμους για ανακαίνιση γηπέδων.
  • Συνεργασία με Ιόνιο Πανεπιστήμιο για δημιουργία ξενώνων.
  • Αναβίωση του φορέα του Αίνου.
  • Αποκατάσταση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.
  • Στήριξη σε υποδομές και υλικά για νοσοκομεία και κέντρα υγείας για την ουσιαστική τους αναβάθμιση.
  • Διερεύνηση και λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης στην περιοχή της Ερίσου.
  • Νέα τουριστική πολιτική προβολής.
  • Στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας κι ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας.
  • Ποδηλατόδρομος Λέπεδα – Λιβάδι

Τέλος, είναι ακόμα περισσότερα έργα ή κατευθύνσεις κονδυλίων που δείχνουν το ιδεολογικό και κοινωνικό μας πρόσημο. Μερικά σημαντικά παραδείγματα είναι η συνέχιση της στήριξης των συμβουλευτικών κέντρων γυναικών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε όλα τα Ιόνια Νησιά, αλλά και η στήριξη των γηροκομείων μας. Η ΑΝΑΣΑ επιδιώκει να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη. Ειδικά σε πολίτες που ζητούν περισσότερη στήριξη, γιατί μέχρι σήμερα δεν ακουγόντουσαν.

Ευχαριστώ από καρδιάς για τον χρόνο σας.

Ελπίζω να ήταν χρήσιμη για εσάς η παραπάνω ατομική και συλλογική ανάλυση.

Με βαθύτατη εκτίμηση απέναντι στον Kεφαλονίτικο λαό,

Παναγιώτης Θωμάς
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς

 

Σύντομο βιογραφικό
Ονομάζομαι Παναγιώτης Θωμάς και είμαι γεννημένος το 1993. Κατάγομαι από την Ευρετή Ερίσου κι ήμουν σπουδαστής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι. Είχα την τιμή να εκπροσωπώ το σύνολο των σπουδαστριών και των σπουδαστών της σχολής μου ως Πρόεδρος. Είμαι περήφανος για τους αγώνες που δώσαμε εκείνα τα χρόνια. Καταφέραμε να κάνουμε τα αιτήματά μας κεντρικό θέμα εντός της Βουλής μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων απ’ όλες τις παρατάξεις. Οι αγώνες αυτοί ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με την αξία της επιδιωκόμενης ναυτικής εκπαίδευσης όσο και με την αξία του ναυτικού επαγγέλματος που απαιτεί υπεράνθρωπες δυνάμεις. Οι διεκδικήσεις μας αφορούσαν το ζήτημα της σίτισης, του φοιτητικού πάσου, αλλά και του μεγαλύτερου αιτήματός μας που αφορούσε την πανεπιστημιοποίησή μας στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών κρατών.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου ήμουν αρθρογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Cosmos 9.65 με συνεχείς πολιτικοκοινωνικές παρεμβάσεις. Μετά τα φοιτητικά μου χρόνια εργάστηκα ως Ανθυποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού στην παραδοσιακή κεφαλονίτικη ναυτιλιακή εταιρεία των Λυκιαρδόπουλων, τη NEDA MARITIME AGENCY. Έπειτα, το 2018 κατάφερα να εκδοθεί το βιβλίο μου με τίτλο «Ανθρωπίνως Δυνατά» από τις εκδόσεις Όστρια. Ήταν μία συλλογή διηγημάτων που αφορούσαν κοινωνικοπολιτικά θέματα σε συνδυασμό με προσωπικά βιώματα τόσο στη θάλασσα όσο και στην στεριά. Όταν στα 27 μου πήγα στο Πολεμικό Ναυτικό να κάνω τη θητεία μου, ως όφειλα, πήρα την απόφαση να μην επιστρέψω στο Εμπορικό Ναυτικό και να ασχοληθώ με τον τουριστικό τομέα στο νησί μας, ενώ ταυτοχρόνως θα διεκδικώ τα όνειρά μου. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, εργάζομαι σε οικογενειακή επιχείρηση εστίασης και ταυτοχρόνως νοικιάζω ένα οικογενειακό κατάλυμα.

Μετά τον στρατό, το όνειρο επίσημης ενασχόλησης με περαιτέρω θεωρητική κατάρτιση στην γραφή με έφτασε στο Master (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) που αφορά την Δημιουργική Γραφή. Τον Χειμώνα, στο τελευταίο εξάμηνο των μεταπτυχιακών σπουδών μου πλέον, θα έχω την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσω τη διπλωματική μου εργασία και -με το καλό- να αποφοιτήσω. Τα όνειρά μου για το μέλλον εκτός από την επένδυση περισσότερου χρόνου και χρήματος στον τουρισμό, αφορούν την καλλιτεχνική μου έκφραση μέσω της λογοτεχνίας, κινηματογραφικών και θεατρικών σεναρίων. Ήδη υπάρχουν κάποια έργα «στα σκαριά».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις