Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα σχόλια και αναφορές σχετικά με το πρόγραμμα της εταιρείας Ryanair από το Μιλάνο προς την Κεφαλονιά στα οποία γίνεται λόγος για περικοπές των πτήσεων λόγω του κορονοϊού.

Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα……………!!!

Από τον περασμένο Οκτώβριο(18/10/2019-διαβάστε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει ότι οι πτήσεις της εταιρείας για το 2020 θα ξεκινούσαν στις 2 Ιουνίου και θα ολοκληρώνονταν στις 29 Σεπτεμβρίου(έως και 3 πτήσεις την εβδομάδα).

Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν μείωση του συνολικού αριθμού των πτήσεων καθώς το 2019 είχαν αρχίσει στις 2 Απριλίου και τελείωσαν στις 26 Οκτωβρίου επίσης έως και τρεις πτήσεις την εβδομάδα.

Στη συνέχεια και μάλιστα πρόσφατα(16/2/2020-διαβάστε εδώ) σας είχαμε παρουσιάσει το ανανεωμένο πρόγραμμα της εταιρείας προς την Κεφαλονιά στο οποίο είχε προσθέσει δύο ακόμα πτήσεις για το 2020 το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος.

Μετά τις αλλαγές αυτές ο συνολικός αριθμός πτήσεων επανήλθε στα ίδια επίπεδα με το 2019 με τη μόνη διαφορά ότι θα πραγματοποιηθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Εξαρχής η εταιρεία είχε προγραμματίσει την έναρξη των πτήσεων τον Ιούνιο και συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει περικοπή των δρομολογιών τον Απρίλιο και το Μάιο λόγω του κορονοϊού.

Μάλιστα σε συνδυασμό και με τα προγράμματα των υπολοίπων εταιρειών που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις από τα δύο αεροδρόμια του Μιλάνου(Μαλπένσα-Μπέργκαμο) και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα αναμένουμε σημαντικό αριθμό τουριστών από τη συγκεκριμένη πόλη.

Ας τελειώσει επιτέλους η παραπληροφόρηση και ας μην προκαλούμε πανικό στην κοινωνία.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις