Λένε ότι όσο πιο μικρό είναι το νησί τόσο πιο όμορφο. Η απόδειξη είναι το Θιάκι. Ένα πανέμορφο μικρό νησί που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον θαλαμηγών πολλών μέτρων αλλά και πλήθους ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Το Θιάκι καθαρό από κρούσματα κορονοϊού είναι από καιρό έτοιμο, με όλα του τα μαγαζιά ανοικτά , για να υποδεχτεί τους τουρίστες αυτής της περίεργης και δύσκολης χρονιάς.

Εδώ και δέκα μέρες αυξήθηκε αισθητά η κίνηση των σκαφών στα λιμάνια και στις μη προσβάσιμες παραλίες και κάπως η προσέλευση επισκεπτών από την Πάτρα με τα δρομολόγια της Levante Ferries.

“Oχι, συγκρίσεις δεν κάνουμε» , λένε επαγγελματίες της εστίασης, “ξεκινάμε από το μηδέν αλλά μπορούμε να πούμε ότι η κίνηση πάει καλύτερα από όσο υπολογίζαμε» .

Ροβανί

Ιθάκη σημαίνει ροβανί! Είναι το περίφημο γλυκό του νησιού που το καλοκαίρι σερβίρεται με παγωτό.

Μάκης Λεκατσας
Ιδιοκτήτης καφετέριας στο Σταύρο ιθακης
Φτιάχνει την καλύτερη. ροβανι το τοπικό παραδοσιακό. γλυκό την ιθακης
Ο Μάκης Λεκατσάς (άλλος αυτός ), με τον ιερέα Θεοδοση Δενδρινό

Ακούστε  τι είπαν επαγγελματίες της εστίασης για τις δυσκολίες της σεζόν

Βασίλης Περίχαρος Σπύρος Αρσένης Μαρία Σαραντοπούλου

Καλοκαίρι 2020. Κανείς δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Ενα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια της ζωής μας εξαιτίας της πανδημίας. Ομως οι Θιακοί , μαθημένοι στα δύσκολα, δεν το έβαλαν κάτω. Ανοιξαν τα μαγαζιά τους , τις κουζίνες και τις σάλες τους για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους . Αυτούς που έρχονται με αεροπλάνο , με την Levante Ferries και με τα σκάφη τους.

Καλό καλοκαίρι στο Θιάκι με Υγεία!

Μάκης Λεκατσάς

Απολαύστε εικόνες απο κάποια απο τα πολλά όμορφα μέρη της Ιθάκης και προγραμματίστε ένα ταξιδάκι στην όμορφη γειτόνισσά μας!

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις