Λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η φετινή “πληγωμένη” τουριστική περίοδο οι αεροπορικές εταιρείες προχωρούν στο σχεδιασμό τους για την επόμενη χρονιά.

Μία από αυτές είναι η Lufthansa η οποία ανακοίνωσε νέες πτήσεις για το 2021 προς διάφορους προορισμούς ανάμεσα στους οποίους είναι η Κέρκυρα και το Άκτιο.

Πιο αναλυτικά από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης η εταιρεία έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες πτήσεις:

 

ΚΕΡΚΥΡΑ(2 πτήσεις)

-Από τις 4 Απριλίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Κυριακή.

 

-Από τις 5 Μαίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Τετάρτη.

 

Ενώ θα συνεχιστούν και οι πτήσεις από το Μόναχο τις οποίες έχει εντάξει η εταιρεία στο πρόγραμμα της τα τελευταία χρόνια.

 

ΑΚΤΙΟ(2 πτήσεις)

-Από τις 2 Μαίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Κυριακή.

 

-Από τις 18 Μαίου έως τις 21 Σεπτεμβρίου μία πτήση κάθε Τρίτη.

 

Επίσης η αεροπορική εταιρεία Eurowings ανακοίνωσε και αυτή νέες πτήσεις από το Μόναχο προς το Άκτιο οι οποίες θα έχουν ως εξής:

-Από τις 7 Μαίου έως τις 22 Οκτωβρίου μία πτήση κάθε Παρασκευή.

 

-Από τις 7 Ιουνίου έως τις 4 Οκτωβρίου μία πτήση κάθε Δευτέρα.

 

Πολύ ευχάριστα τα νέα για τους δύο προορισμούς του Ιονίου καθώς βλέπουν να προστίθενται νέες πτήσεις για το 2021 ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων δράσεων και προσπαθειών των διάφορων τοπικών φορέων.

Την ίδια ώρα η τουριστική επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου κρίνεται για την ώρα ως αναποτελεσματική και προς την οποία έχουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

1)Υπήρξε αξιοποίηση της καλής εικόνας που έδειξε η Κεφαλονιά ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό να οδηγήσει σε αύξηση των πτήσεων τη φετινή περίοδο ή επιμήκυνση αυτής…???

2)Πόσες νέες πτήσεις αναμένονται το 2021 ως αποτέλεσμα των προηγούμενων δράσεων της τουριστικής επιτροπής???

3)Γιατί η Κεφαλονιά παραμένει ουραγός σε νέες αγορές όσον αφορά τα Ιόνια νησιά???

Περιμένουμε από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της τουριστικής επιτροπής να μας απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα μας αν και είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα και συνεπώς απαντήσεις….!!!