Την τελευταία της πτήση από το Ίνσμπρουκ θα πραγματοποιήσει σήμερα η Avanti Air η οποία ουσιαστικά θα μεταφέρει τους εναπομείναντες στο νησί μας αυστριακούς τουρίστες  πίσω στη χώρα τους.

Από τις 11 Ιουλίου η αεροπορική εταιρεία σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο Idealtours πραγματοποιούσε μία πτήση την εβδομάδα κάθε Σάββατο με ενδιάμεση στάση και στο αεροδρόμιο του Ακτίου για κάποια χρονικά διαστήματα.

Όσον αφορά για το 2021 με τα έως τώρα δεδομένα οι πτήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν στις 15 Μαίου και να ολοκληρωθούν στις 9 Οκτωβρίου.

Η Αυστριακή αγορά κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο νησί μας καθώς η Austrian Airlines είχε ακυρώσει όλο το πρόγραμμα της για την Κεφαλονιά διατηρώντας το ωστόσο προς τους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου και αν δεν υπήρχαν και οι πτήσεις της Ryanair από τη Βιέννη τότε θα μιλάγαμε για απώλειες πάνω από 90%…!!!

Μακάρι όλα όσα έγιναν να αποτελέσουν μια μικρή παρένθεση και οι εταιρείες να επαναφέρουν την επόμενη χρονιά τα προγράμματα τους προς την Κεφαλονιά.

Θα πρέπει όλοι οι φορείς του τουρισμού να εργαστούν και να αναλάβουν δράσεις ώστε το νησί μας να ανοιχτεί σε περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.