Την τελευταία της πτήση από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου θα πραγματοποιήσει σήμερα προς το νησί μας η Easyjet ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της από τη Γερμανία.

 

Λόγω των αρνητικών εξελίξεων από την εξάπλωση του κορονοίου η εταιρεία το φετινό καλοκαίρι από τις 24 Ιουλίου πραγματοποιούσε μόνο μία πτήση την εβδομάδα κάθε Παρασκευή σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους όπου είχαμε έως και τέσσερις πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Στα επίπεδα αυτά στοχεύει να επανέλθει το 2021 με το πρόγραμμα της με τα έως τώρα δεδομένα να έχει ως εξής:

 

-Από τις 29 Μαρτίου μία πτήση κάθε Δευτέρα.

-Από τις 2 Απριλίου μία πτήση κάθε Παρασκευή.

-Από τις 30 Ιουνίου μία πτήση κάθε Τετάρτη.

-Από τις 3 Ιουλίου μία πτήση κάθε Σάββατο.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την επόμενη χρονιά οι πτήσεις θα εκτελούνται από το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου το Brandenbourg το οποίο θα αντικαταστήσει το Tegel και μάλιστα η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί από τον προσεχή Νοέμβριο.

Η Κεφαλονιά σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου υστερεί σημαντικά σε αφίξεις από τη γερμανική αγορά.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κάποιες νέες συνδέσεις ωστόσο οι χαμηλές πληρότητες ανάγκασαν και πάλι τις εταιρείες να αφαιρέσουν τις πτήσεις από τα προγράμματα τους(RYANAIR/ΒΕΡΟΛΙΝΟ , CONDOR/ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ) την ίδια ώρα που προσθέτουν συνεχώς νέες πτήσεις προς την Κέρκυρα , το Άκτιο και τη Ζάκυνθο με τελευταίο παράδειγμα τη Lufthansa και τη θυγατρική της Eurowings(διαβάστε εδώ).

Εμείς πότε θα επιτύχουμε ένα ουσιαστικό άνοιγμα στη γερμανική αγορά;;;;;

Μπορεί να μας απαντήσει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου σε θέματα τουρισμού;;;;