Oι έξι τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον των ταξιδιών περιπέτειας το 2021

31

Μετά το 2020, το μέλλον των ταξιδιών περιπέτειας φαίνεται πιο φωτεινό. Πολλοί ταξιδιώτες περιμένουν με ανυπομονησία την ευκαιρία να ταξιδέψουν ξανά, με κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές στο πώς θα ταξιδέψουν σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό αναφέρει η Overseas Adventure Travel (O.A.T.), ο ηγέτης στα εξατομικευμένα ταξίδια μικρών ομάδων για Αμερικανούς 50+.

Ταξίδια με σκοπό

Μετά την πανδημία, πολλοί ταξιδιώτες θέλουν να ταξιδεύουν πιο υπεύθυνα και με σκοπό, να αλληλεπιδρούν και να μαθαίνουν από άλλους πολιτισμούς και να συμβάλλουν θετικά στις τοπικές κοινότητες που επισκέπτονται.

Γυναίκες σε σόλο ταξίδια

Η πεντακάθαρη ζήτηση για την απελευθερωτική εμπειρία του ταξιδιού θα βλέπει τις γυναίκες να ταξιδεύουν μόνες τους, χωρίς να ανησυχούν να ικανοποιήσουν το πρόγραμμα ή τα ενδιαφέροντα κάποιου άλλου ατόμου. Το τμήμα των σόλο γυναικών ταξιδιωτών είναι ένας τομέας ανάπτυξης που αντιπροσωπεύει το 50% των ταξιδιωτών, με πάνω από 30.000 κρατήσεις για ταξίδια 2021 και 2022.

Ταξίδι “εκδίκησης”

Οι ταξιδιώτες των οποίων τα σχέδια του 2020 ανετράπησαν, προτίθενται να καλύψουν τις χαμένες ευκαιρίες. Κοιτάζοντας μπροστά, θα ταξιδέψουν περισσότερο από ό, τι θα έκαναν μετά από τη στέρηση λόγω της πανδημίας.

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες, ειδικά, προχωρούν μπροστά με σχέδια να ταξιδέψουν περισσότερα.

Μερικοί ταξιδιώτες άνω των 50 νιώθουν την ανάγκη του επείγοντος. Οι ώριμοι ταξιδιώτες δεν θα γίνουν νεότεροι και πιστεύουν ότι ο χρόνος για να ταξιδέψουν στο μέλλον μπορεί να είναι περιορισμένος. Έτσι, μόλις μπορέσουμε θα ταξιδέψουν ξανά.

Αργό ταξίδι

Το Lockdown λόγω COVID-19 έδωσε σε πολλούς την ευκαιρία να επιβραδύνουν και να εκτιμήσουν τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής. Το αργό ταξίδι στοχεύει να δώσει στους ταξιδιώτες μια πλούσια κατανόηση της ζωής στον προορισμό τους.

Ταξίδια εστιασμένα στην Ευρώπη

Ενώ τα εγχώρια ταξίδια πραγματοποιήθηκαν το 2020, οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ θα επιστρέψουν στα διεθνή ταξίδια, ξεκινώντας από την Ευρώπη. Με το φως της ελπίδας ότι ο COVID θα είναι υπό έλεγχο, οι άνθρωποι θα είναι πιο πρόθυμοι να εξετάσουν τα διεθνή ταξίδια, αλλά κάπως πιο κοντά στο σπίτι και λιγότερο απομακρυσμένα.

Στην έρευνα Solo Traveller, το 40% των ερωτηθέντων προτιμάει την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο ως προορισμό μετά την πανδημία.

Ιδιωτικές περιπέτειες

Οι ιδιωτικές περιπέτειες μεταφέρουν τα μικρά ομαδικά ταξίδια, ήδη δημοφιλή, σε άλλο επίπεδο. Περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν μαζί ως οικογένεια ή στενή ομάδα φίλων ή συγγενών – και κανείς άλλος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις