Aυτές οι χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους για εμβολιασμένους ταξιδιώτες

97

Το πέρασμα των συνόρων τους στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες επιτρέπουν κάποιες χώρες. Οι συνθήκες βέβαια ποικίλλουν σε κάθε χώρα, αλλά ορισμένες από αυτές καταργούν τις απαιτήσεις τεστ ή καραντίνας.
Στόχος τους είναι να παρασύρουν τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τις χώρες τους.

Κύπρος

Από την 1η Μαρτίου, όσοι έχουν εμβολιαστεί και μπορούν να το αποδείξουν κατά την άφιξή τους στην Κύπρο δεν θα χρειάζεται πλέον να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR ή να υποβληθούν σε καραντίνα. Ωστόσο, δεν είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι ταξιδιώτες. Η Κύπρος κατηγοριοποιεί τα έθνη με βάση τον κίνδυνο μετάδοσης.

Εσθονία

Οι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την άφιξη στο οποίο να αναφέρεται ότι πού έγινε το εμβόλιο, ποιο εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε, ο εκδότης του εμβολίου και ο αριθμός παρτίδας του εμβολίου.

Γεωργία

Από την 1η Φεβρουαρίου, όλοι οι ταξιδιώτες που έλαβαν πλήρεις δόσεις εμβολίων επιτρέπεται να εισέλθουν στη Γεωργία.

Ισλανδία

Η χώρα επιτρέπει την είσοδο ταξιδιωτών από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και την Ελβετία και θα εξαιρείται από τις απαιτήσεις τεστ και καραντίνας κατά την άφιξη στην Ισλανδία.

Λίβανος

Από τις 11 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα απαλλάσσονται από την καραντίνα. Ωστόσο, πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές PCR.

Πολωνία

Η Πολωνία επέτρεψε σε αυτούς που εμβολιάστηκαν κατά του COVID-19 να εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα.

Ρουμανία

Από τον Ιανουάριο, οι εμβολιασμένοι επισκέπτες επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα. Εάν το εμβόλιο απαιτεί δύο δόσεις, και τα δύο πρέπει να έχουν γίνει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν το ταξίδι.

Σεϋχέλλες

Ζητείται πιστοποιητικό απόδειξης εμβολίου και αρνητικό τεστ PCR, το οποίο λαμβάνεται εντός 72 ωρών από το ταξίδι, από όλους τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο νησί.

Ταϊλάνδη

Ξεκινώντας με το Πουκέτ, όσοι φτάνουν με απόδειξη εμβολιασμου COVID-19 θα εξαιρούνται από την τρέχουσα υποχρεωτική καραντίνα 16 ημερών της χώρας μέχρι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις