Αυτή η χώρα της Ευρώπης εξετάζει να επιτρέψει την είσοδο χωρίς καραντίνα σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες

65

Η Ισλανδία αποτελεί επί του παρόντος παράδειγμα όσον αφορά την επιτυχή καταπολέμηση του κορωνοϊού. Η ευρωπαϊκή αυτή χώρα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης από όλα τα άλλα κράτη της Γηραιάς ηπείρου. Αυτό σκοπεύουν να το διατηρήσουν οι Αρχές της χώρας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ισλανδία θα καθυστερήσει να επανεκκινήσει τον τουρισμό.

Είσοδος από χώρες με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης

Για μήνες, το μικρό νησί στον Βόρειο Ατλαντικό κατόρθωσε να αμυνθεί με μεγάλη επιτυχία κατά του κορωνοϊού. Ακόμη κι αν η Ισλανδία καταγράψει οποιεσδήποτε νέες λοιμώξεις, ο αριθμός τους βρίσκεται για την ώρα σε μονοψήφια επίπεδα. Φυσικά, η τοποθεσία και το μέγεθος της χώρας παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του ιού. Επιπλέον, είναι εύκολο να ελεγχθούν όσοι μπαίνουν στη χώρα, καθώς μπορούν να εισέλθουν μόνο αεροπορικώς και διά θαλάσσης.

Επιπλέον, η Ισλανδία ενίσχυσε πολύ νωρίς τους περιορισμού εισόδου της και τους προσάρμοσε στις περιστάσεις. Για παράδειγμα, στις αρχές του περασμένου έτους, πραγματοποιήθηκαν τεστ στα αεροδρόμια στα άτομα που μπήκαν στη χώρα και μέχρι να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα, οι ταξιδιώτες έπρεπε να μπουν σε καραντίνα.

Σε ποιους επιτρέπεται η είσοδος

Εντωμεταξύ, τα εμβολιασμένα άτομα ή εκείνα που είχαν αναρρώσει επιτρέπεται να εισέλθουν ξανά στη χώρα. Το μόνο που χρειάζονται είναι αποδείξεις ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν ξεπεράσει την ασθένεια. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι επιτρέπεται ήδη να εισέλθουν στην Ισλανδία χωρίς περιορισμούς.

Αυτοί οι κανονισμοί πιθανότατα θα χαλαρώσουν και πάλι από την 1η Μαΐου. Οι επιβάτες από χώρες ή περιοχές με πολύ χαμηλά ποσοστά μόλυνσης θα επιτρέπεται επίσης να εισέλθουν στην Ισλανδία. Ωστόσο, οι νέοι κανονισμοί εισόδου δεν αναμένεται να επισπευσθούν και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη γνωστές.

Οι νέοι κανονισμοί εισόδου της Ισλανδίας για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Για την ώρα δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο βαθμό θα αλλάξουν οι κανονισμοί εισόδου. Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, τα εμβολιασμένα άτομα ή όσοι έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 επιτρέπεται να εισέλθουν εκ νέου στην Ισλανδία. Αλλά ακόμη και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις, διότι επί του παρόντος όλες οι χώρες εξακολουθούν να ταξινομούνται ως περιοχές υψηλού κινδύνου. Το κατά πόσον η γενική υποχρέωση να υποβληθούν σε τεστ εμβολιασμένα άτομα και εκείνοι που έχουν ξεπεράσει την ασθένεια και ίσως και άλλοι ταξιδιώτες από χώρες με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης θα αρθεί από την 1η Μαΐου παραμένει επί του παρόντος αναπάντητο. Ωστόσο, η διαχείριση της πανδημίας στην Ισλανδία δημιουργεί την ελπίδα ότι παρόμοιοι κανονισμοί θα μπορούσαν να θεσπιστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις