Επί ποδός βρίσκεται η Κροατία προκειμένου να επιστρέψουν οι διεθνείς τουρίστες στα εδάφη της. Στο πλαίσιο αυτό προβάλλει την ασφάλεια του προορισμού και τα δωρεάν γρήγορα τεστ.

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε ειδικά για το σκοπό αυτό, ονομάζεται “Safe Stay in Croatia” προορίζεται να βοηθήσει αυτόν τον σκοπό.

Κυβερνητικές ελπίδες για ταξιδιώτες στην Πεντηκοστή

Η ετικέτα εισήχθη από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που εφαρμόζουν πρότυπα υγείας και υγιεινής. Προορίζεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των ξένων τουριστών.

Στους παραθεριστές θα πρέπει επίσης να προσφέρονται δωρεάν γρήγορες δοκιμές. “Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε τουριστικά σημεία για τεστ όπου θα προσφέρουμε γρήγορες δοκιμές αντιγόνου και PCR”, Αυτό ανέφερε η υπουργός Τουρισμού της Κροατίας Νικολίνα Μπρνάκ.

Ωστόσο, η Κροατία θέλει να ακολουθήσει τους κανονισμούς της Ευρώπης. Προφανώς, υπάρχουν ήδη επιφυλάξεις για το Πάσχα.

Η Κροατία εξαρτάται από τον τουρισμό

Η σημασία του τουρισμού για την Κροατία φαίνεται από τα στοιχεία των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με την εθνική τουριστική ένωση, περίπου 21 εκατ. παραθεριστές επισκέφτηκαν τη χώρα στην Αδριατική Θάλασσα το 2019.

Μεγάλο ποσοστό από αυτούς προήλθε από τη Γερμανία. Ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 18,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, τοποθετώντας το πολύ μπροστά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις