Το Μπαλί ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για διακοπές παγκοσμίως, θα ανοίξει στους τουρίστες πιθανώς στο τέλος του 2022.

Ενώ οι διακοπές στην Ευρώπη είναι εφικτές στο μεγαλύτερο μέρος φέτος, οι ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων -ειδικά στην Ασία- πρέπει να είναι ακόμα υπομονετικοί.

Μόλις πρόσφατα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι ενώ σχεδιάζει να ανοίξει για τους τουρίστες τον Ιούλιο, η χώρα θα υποδεχτεί τους επισκέπτες από τον Οκτώβριο.

Τώρα, η Ινδονησία με το δημοφιλές νησί διακοπών Μπαλί ανακοινώνει επίσης άσχημα νέα.
Το νησί είναι απίθανο να είναι ανοιχτό για τους τουρίστες μέχρι το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2022. Και σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά τον τουρισμό στα τέλη του 2022.

Το Μπαλί έκλεισε ήδη τον Μάιο του 2020 λόγω της πανδημίας. Και έκτοτε έχει υποβάλει αρκετά σχέδια για το άνοιγμα του τουρισμού.
Πιο πρόσφατα, προγραμματίστηκε επανεκκίνηση της βιομηχανίας για τον Ιούλιο του 2021. Αλλά και αυτή αναβλήθηκε από τον υπουργό Τουρισμού Sandiaga Uno λόγω των αυξανόμενων αριθμών μόλυνσης.

Το νησί, έχει πληγεί πολύ από την πανδημία. Τόσο τα ποσοστά μόλυνσης όσο και τα ποσοστά θανάτων είναι πολύ υψηλά.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins, μόνο το 12,88 % του πληθυσμού της Ινδονησίας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Στο Μπαλί, πάνω από το 70% φέρεται να έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο μακροχρόνιος αποκλεισμός ταξιδιωτών, είναι πιθανό να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία του νησιού της Ινδονησίας, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Με τις συνέπειες να γίνονται αισθητές τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις