Ποιες περιοχές στην Ευρώπη πληρώνουν ψηφιακούς νομάδες για να εργαστούν εκεί

36

Η άνοδος στην εξ αποστάσεως εργασίας και μετά την πανδημία σημαίνει ότι χιλιάδες Ευρωπαίοι ασπάζονται την ψηφιακή νομαδική ζωή.
Σε σημείο μάλιστα που πολλοί προορισμοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οικογένειες και επιχειρηματίες για να ζήσουν και να εργαστούν εκεί ψηφιακοί νομάδες.

Η συνδυασμένη οικονομική αξία της παγκόσμιας κοινότητας ψηφιακών νομάδων είναι ένα τεράστιο ποσό 669 δις ευρώ. Καθιστώντας την αναμφισβήτητα μία αξιόλογη επένδυση.

Έρευνα από τον William Russell αποκαλύπτει τους τρεις λόγους για τους οποίους μια πόλη είναι συνήθως πρόθυμη να πληρώσει ανθρώπους για να εγκατασταθούν εκεί:

  • Υποπληθυσμός.
  • Οικονομική τόνωση.
  • Ανακαίνιση κατοικίας.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη που προσφέρουν χρήματα στους ψηφιακούς νομάδες.

Ισπανία: Μικρές πόλεις στη Γαλικία και την Αστούρια

Ομάδες Ισπανών εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά χωριά της χώρας υπέρ των μεγαλύτερων πόλεων.

Και οι τοπικές κυβερνήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να φέρει τους ανθρώπους πίσω είναι να προσφέρει ένα οικονομικό κίνητρο.

Η πόλη Ponga της Αστούριας δίνει στις οικογένειες 3.000 ευρώ για να εγκατασταθούν, συν επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε νέο μωρό που γεννιέται στην περιοχή.

Ιρλανδία σε ολόκληρη τη χώρα

Πολλές εταιρείες επιλέγουν την Ιρλανδία ως ευρωπαϊκή έδρα λόγω του χαμηλού φόρου επιχειρήσεων και των δεσμών της με την ΕΕ.

Η ιρλανδική κυβέρνηση προωθεί το σχέδιο Enterprise Ireland. Τα κριτήρια ένταξης είναι αρκετά απλά. Θα πρέπει να αποδείξετε ότι η εταιρεία σας είναι ικανή να δημιουργήσει τουλάχιστον 10 θέσεις εργασίας. Καθώς και 1 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις τα πρώτα τρία χρόνια.

Πέρυσι, το πρόγραμμα χορήγησε πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πρόσθετων προκλήσεων του COVID-19.

Ιταλία: Σπίτια με 1 ευρώ

Γεμάτη κουλτούρα, νόστιμο φαγητό και υπέροχο καιρό, είναι εύκολο να αναρωτηθείτε γιατί υπάρχουν τόσες πολλές περιοχές στην Ιταλία που χρησιμοποιούν την γοητεία τους για να κάνουν τους ψηφιακούς νομάδες να μετακινηθούν εκεί.

Επίκεντρο, είναι η πρόσφατη τάση ιδιοκτησίας. Πόλεις σε όλη τη χώρα πωλούν σπίτια με 1 ευρώ.

Ο στόχος είναι να προσελκύσουν δημιουργικά μυαλά με λίγα χρήματα. Και να ξαναδώσουν ζωή στα όμορφα και ερειπωμένα σπίτια.

Οι περιφέρειες της χώρας που εμπλέκονται σε αυτά τα προγράμματα είναι:

  • Σικελία
  • Σαρδηνία
  • Αμπρούτσο
  • Μιλάνο

Επιχορηγήσεις έως και 44.000 ευρώ στην Ιταλία

Εάν η ανακαίνιση σπιτιού δεν είναι το θέμα σας, υπάρχουν πολλές τοποθεσίες που δεν απαιτούν αυτό το επίπεδο χρόνου και επένδυσης. Μέρη που προτιμούν να σας πληρώνουν.

Πάρτε για παράδειγμα την Καντέλα. Μέσα στην πανέμορφη περιοχή της Απουλίας της Ιταλίας, το μεσαιωνικό χωριό απέκτησε το παρατσούκλι «Μικρή Νάπολη» για την ομορφιά και τον εύκολο τρόπο ζωής του.

Μπορείτε να λάβετε από 800 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με το αν είστε μοναχικός ταξιδιώτης, σε ζευγάρι ή οικογένεια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ετήσιος μισθός άνω των 7.500 ευρώ και αίτηση για επίσημη κατοικία.

Το Santo Stefano di Sessanio όχι πολύ μακριά από τη Ρώμη, προσφέρει επιχορηγήσεις έως και 44.000 ευρώ για να δώσει κίνητρα σε νέους κατοίκους ηλικίας 18-40 ετών να ζήσουν εκεί.
Αλλά θα πρέπει να ανοίξουν μια επιχείρηση καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαμονής τους.

Η Καλαβρία είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στις προσφορές της Ιταλίας. Η περιοχή σχηματίζει το «δάχτυλο του ποδιού» του ιταλικού σχήματος μπότας και αποτελείται από αρκετά χωριά που έχουν σημειώσει τεράστια μείωση στον πληθυσμό.

Μερικά έχουν μείνει με λιγότερους από 2000 κατοίκους τα τελευταία χρόνια, παρόλο που υπάρχει η υποδομή για να φιλοξενήσει πολλούς περισσότερους.

Οι αιτούντες πρέπει να είναι κάτω των 40 ετών για να υποβάλουν αίτηση, αλλά θα δικαιούνται από 1.000 έως 8.000 ευρώ ετησίως για δύο έως τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις