Η βιομηχανία εστιατορίων παραδοσιακά καθυστερεί να υιοθετήσει τεχνολογία και καινοτόμες ψηφιακές λύσεις.
Αλλά το 2020 και το 2021, η πανδημία COVID-19 το άλλαξε, αυτό. Και ανάγκασε τα καταστήματα τροφίμων και ποτών να κοιτάξουν πέρα από τα παραδοσιακά.
Πολλά εστιατόρια έχουν στραφεί στην τεχνολογία τα τελευταία δύο χρόνια. Έστω και απρόθυμα, για να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα.
Αυτή περιλαμβάνει περισσότερη τεχνολογία ανέπαφων, τρόπους για να κρατούνται οι μακριά από άλλους πελάτες και πολλά πρόσθετα μέτρα υγιεινής.
Σύμφωνα με την EHL η τεχνολογία και η καινοτομία βοήθησαν -ακόμα και έσωσαν- τα εστιατόρια, καθώς μεταμορφώνουν τον τρόπο λειτουργίας τους.
Βοηθώντας τα όχι απλώς να επιβιώνουν, αλλά και να αναπτυχθούν σε αυτή τη νέα συνδεδεμένη και ανέπαφη εποχή.
Από τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, τα αυτοεξυπηρετούμενα και τις ανέγγιχτες πληρωμές μέχρι την παράδοση και την παραλαβή, ο κλάδος των F&B δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να αγνοεί τις τάσεις.
Η ανάπτυξη στον κλάδο των εστιατορίων προβλέπεται ότι θα καθοδηγηθεί εξ ολοκλήρου από την κατανάλωση εκτός εγκατάστασης.
Η χρήση της τεχνολογίας δεν αφορά μόνο τη βελτίωση των λειτουργιών και την παροχή υπηρεσιών, αλλά και τον επανασχεδιασμό στα εστιατόρια.
Οι 7 νέες τάσεις τεχνολογίας σε εστιατόρια το 2022
- Συστήματα online παραγγελιών και εφαρμογές παράδοσης.
- Ανέπαφη πληρωμή.
- Ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων τραπεζιών.
- Ψηφιακός πίνακας μενού για το προσωπικό της κουζίνας.
- Λογισμικό αυτοματοποιημένης διαχείρισης αποθεμάτων.
- Κωδικοί QR.
- Τεχνολογία καθαρισμού αέρα.