Τις 10 κορυφαίες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το δεύτερο εξάμηνο του 2021, αποκαλύπτει η GlobalData.
Η τελευταία έκθεση της, «Top 10 Airlines: Social Media Share of Voice H2 2021», ανέλυσε τις συνομιλίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης γύρω από τις αεροπορικές εταιρείες.
Πολυσυζητημένες αεροπορικές εταιρείες σε social media και οι λόγοι
- H πιο πολυαναφερόμενη αεροπορική εταιρεία -μεταξύ των 10 κορυφαίων- με βάση τις συνομιλίες κοινωνικών δικτύων, είναι η American Airlines.
Η αεροπορική εταιρεία ήταν η πιο πολυσυζητημένη, με μερίδιο 20%, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Οι συνομιλίες στην American Airlines εκτοξεύτηκαν περισσότερο όταν η εταιρεία ακύρωσε περισσότερες από 600 προγραμματισμένες πτήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και έλλειψης προσωπικού. - Η Delta αναδείχθηκε ως η δεύτερη αεροπορική εταιρεία με 14% «μερίδιο φωνής» το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Οι συζητήσεις σχετικά με τη Delta κορυφώθηκαν όταν η εταιρεία αύξησε τα ασφάλιστρα υγείας για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους κατά 200 δολάρια το μήνα για να καλύψει τα υψηλότερα κόστη για τον COVID-19. - Η Air India σημείωσε αύξηση 133% στις συνομιλίες, την υψηλότερη ανάπτυξη μεταξύ των κορυφαίων 10 κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο όμιλος Tata εξαγόρασε την εταιρεία με χρέη από την ινδική κυβέρνηση και ξεκίνησε τις δραστηριότητές της από τον Ιανουάριο του 2022.
Οι 10 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
- American Airlines
- Delta
- Southwest
- British Airways
- United Airlines
- Air India
- JetBlue
- Qantas
- Lufthansa
- Air France-KLM
Αύξηση στις συνομιλίες social media για παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες
«Οι συνομιλίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης γύρω από παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξηθεί κατά 40% το δεύτερο εξάμηνο του 2021, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021, υπογραμμίζει ο Smitarani Tripathy, αναλυτής κοινωνικών μέσων της GlobalData.
Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες πέρασαν μια άλλη δύσκολη χρονιά το 2021, με πολλούς παράγοντες. Όπως περιορισμοί που σχετίζονται με παραλλαγές του COVID-19, πολιτικές εμβολιασμού, έλλειψη εργατικού δυναμικού, αλλαγή στη διαχείριση και υψηλές τιμές καυσίμων».