Γιατί οι ταξιδιώτες επιλέγουν ανεξάρτητα ξενοδοχεία έναντι μεγάλων επωνυμιών

59

Οι ανεξάρτητες συλλογές ξενοδοχείων και θερέτρων δείχνουν μία αξιοζήλευτη ανάπτυξη εδώ και περίπου μια δεκαετία. Και γίνονται ακόμη πιο σημαντικές για τον κλάδο τώρα.

Μελέτη των Preferred Hotels & Resorts και PHG Consulting ανέλυσε δεδομένα από το STR και το HVS. Και διαπίστωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία ξεπέρασαν τις παραδοσιακές μάρκες σε βασικές μετρήσεις απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των RevPAR, ADR και πληρότητας από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2020, όταν οι περιορισμοί για την πανδημία ήταν στα ύψη.

Σύμφωνα με την ανάλυση, τα hard brands και τα franchises κατείχαν ποσοστά πληρότητας 29,57% και 25,90%, αντίστοιχα.
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία παρουσίασαν ποσοστά πληρότητας 35,60%.

Εάν η τάση συνεχιστεί, αυτό σημαίνει ότι οι ανεξάρτητες συλλογές ξενοδοχείων θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη από τις μεγαλύτερες μάρκες ξενοδοχείων.

Αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι προς το παρόν, η τάση της πανδημίας στους ταξιδιώτες που επιθυμούν περισσότερες βιωματικές διακοπές επηρεάζει το πού επιλέγουν να μείνουν.
Γιατί οι ταξιδιώτες επιλέγουν ανεξάρτητα ξενοδοχεία έναντι μεγάλων επωνυμιών

«Περισσότερο από ποτέ, ο σημερινός ταξιδιώτης θέλει εμπειρίες που ξεπερνούν πολύ αυτά που ήδη γνωρίζει, αναζητώντας ευκαιρίες να μάθει για νέους πολιτισμούς, να διευρύνει τις προοπτικές του και να γίνει μάρτυρας κάτι που οι φωτογραφίες του Instagram δεν θα μπορούσαν ποτέ να αδικήσουν, εξηγεί η Cheryl Williams διευθύντρια εσόδων στην Preferred Hotels & Resorts.

«Θέλουν αυθεντικές, εξατομικευμένες και μοναδικές εμπειρίες διαμονής, κάτι που είναι εγγενώς σχεδιασμένα να προσφέρουν τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία χάρη στην πραγματικότητα ότι έχουν την ελευθερία να διασκεδάζουν περισσότερο και να εκφράζουν την προσωπικότητά τους μέσω του ξεχωριστού στυλ τους.

Σχεδιασμός και προσέγγιση για την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών και δελεαστικών ανέσεων για τους επισκέπτες».
Ανεξάρτητες συλλογές ξενοδοχείων και θερέτρων μεγαλώνουν σε μέγεθος

Φέτος, ανεξάρτητες συλλογές ξενοδοχείων και θερέτρων μεγαλώνουν σε μέγεθος.

Η Preferred Hotels & Resorts πρόσθεσε δεκατρία νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της, ενώ η ανεξάρτητη ξενοδοχειακή επωνυμία Hyatt’s Destination by Hyatt ανακοίνωσε την επέκτασή της στην Ασία φέτος.
Η Leading Hotels of the World ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα περίπου 20 ξενοδοχείων το 2022, προσθέτοντας άλλα εννέα τον περασμένο Ιανουάριο και αυτό τον μήνα.

Από την Curio Collection by Hilton μέχρι τη Marriott’s Autograph Collection, οι μεγάλες ξενοδοχειακές εταιρείες συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της ανεξάρτητης ξενοδοχειακής τάσης και είναι συνήθως οι πιο αναγνωρίσιμες από αυτές τις συλλογές.

Αν και άλλοι, όπως το Preferred Hotels & Resorts, έχουν πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των ανεξάρτητων ξενοδοχείων και θέρετρων.

Άλλα ακόμα, όπως το Curator Hotel & Resort Collection, ξεκίνησαν μόλις πριν από δύο χρόνια, αξιοποιώντας την αύξηση της επιθυμίας για μοναδικά ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις