Η Μαλαισία διατήρησε την πρώτη της θέση στη λίστα με τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς χαλάλ στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση Global Muslim Travel Index (GMTI) 2022.

Η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Ινδονησία μοιράζονται τη δεύτερη θέση, σημειώνει ο δείκτης που κυκλοφόρησαν οι Η.Π.Α. η εταιρεία συστημάτων πληρωμών Mastercard και ο ιστότοπος για ταξίδια χαλάλ από τη Σιγκαπούρη Crescentrating.

Η Σιγκαπούρη συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός χαλάλ μεταξύ των χωρών που δεν είναι μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ακολουθούμενη από την Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνεται στο έγγραφο.

Η Μαλαισία διατηρεί έτσι τη θέση της ως ο κορυφαίος προορισμός GMTI που κατέχει από την κυκλοφορία του δείκτη το 2015.

Οι διεθνείς αφίξεις μουσουλμάνων ταξιδιωτών έφτασαν τα 160 εκατ. το 2019 και μετά τις διακοπές του 2020 και του 2021, αναμένεται ότι οι αφίξεις μουσουλμάνων ταξιδιωτών θα φτάσουν τα 140 εκατ. το 2023 πριν επιστρέψουν στο επίπεδο του 2019 στα 160 εκατ. το 2024.

Η προ-πανδημική πρόβλεψη των 230 εκατ. αφίξεων έως το 2026 θα επιτευχθεί πλέον το 2028 με εκτιμώμενη δαπάνη 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Το Global Muslim Travel Index είναι μια ετήσια έκθεση που κάνει έναν απολογισμό του τουρισμού χαλάλ σε όλο τον κόσμο, της ανάπτυξής του και της πιθανής ανάπτυξής του.

Το GMTI βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια. Την ευκολία πρόσβασης στη χώρα προορισμού, την επικοινωνία, το περιβάλλον και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις