Lufthansa και Eurowings ακυρώνουν εκατοντάδες ευρωπαϊκές πτήσεις τον Ιούλιο

61
Jet airplane in a sky

Μετά την Brussels Airlines και τη SWISS , δύο άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa αναγκάζονται να ακυρώσουν πτήσεις κατά τη θερινή περίοδο: η ίδια η Lufthansa και η μονάδα χαμηλού κόστους της Eurowings.

Μετά από δύο καλά χρόνια της πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa αναφέρουν υψηλή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι. Αυτά είναι καλά νέα μετά τη χειρότερη κρίση στην αεροπορία. Προς το παρόν, ωστόσο, οι υποδομές δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί πλήρως. Ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών, ειδικά στην Ευρώπη, υποφέρει αυτή τη στιγμή από στενώσεις και ελλείψεις προσωπικού. Αυτό επηρεάζει τα αεροδρόμια, τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και τις αεροπορικές εταιρείες.

Η Lufthansa και η Eurowings έχουν εφαρμόσει πολυάριθμα μέτρα για να εξασφαλίσουν την πιο απίστευτη δυνατή σταθερότητα του προγράμματος πτήσεων και έτσι να προσφέρουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή ασφάλεια σχεδιασμού. Ωστόσο, είναι προβλεπόμενο ότι τα προγράμματα πτήσεων δεν θα μπορούν να εκτελούνται όπως αναμενόταν λόγω των σημείων συμφόρησης.

Για να ενημερώσει τους πελάτες όσο το δυνατόν νωρίτερα, η Lufthansa έχει ήδη αφαιρέσει 900 πτήσεις εσωτερικού και εντός της Ευρώπης από το σύστημα για τον Ιούλιο στους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και στο Μόναχο. Οι ακυρώσεις επηρεάζουν τις καθημερινές Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή – που ισοδυναμεί με το 5% της προγραμματισμένης χωρητικότητας τα Σαββατοκύριακα. Η Eurowings αναγκάζεται επίσης να αφαιρέσει αρκετές εκατοντάδες πτήσεις από το σύστημα για τον μήνα Ιούλιο προκειμένου να σταθεροποιήσει την τουριστική προσφορά.

Οι επιβάτες θα ενημερωθούν άμεσα για τις ακυρώσεις και θα κάνουν εκ νέου κράτηση εάν είναι δυνατόν. Εναλλακτικά, οι επιβάτες εντός της Γερμανίας μπορούν να ταξιδέψουν στους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου με τρένο. Η Lufthansa και η Eurowings δεν έχουν πάρει την απόφαση επιπόλαια και λυπούνται για τις ακυρώσεις και τη σχετική ταλαιπωρία για τους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις