Πόσα χρήματα θα πληρώσουν οι Βρετανοί για τις φετινές διακοπές τους

64

Οι Βρετανοί είναι έτοιμοι για ταξίδια στο εξωτερικό, ξοδεύοντας μάλιστα περισσότερα ενόψει του αυξημένου κόστους ζωής.

Συγκεκριμένα, το 84% των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύουν να ξοδέψουν στις διακοπές τους περισσότερα συγκριτικά με πριν από την πανδημία για διάφορα είδη προκειμένου να εξασφαλίσουν την ευημερία τους. Αυτά περιλαμβάνουν από ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι τη διαμονή.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατη έρευνα της AllClear Travel Insurance, παρακολουθώντας τις απαντήσεις σε μια περίοδο 12 μηνών.

Ειδικότερα, το μέσο συνολικό ποσό της πιθανής προγραμματισμένης δαπάνης ανά κράτηση αυξήθηκε από 597 £ το 2021 σε 727 £ σήμερα – μια αύξηση 130 £ (22%).

Σχεδόν τέσσερις στους πέντε (79%) ερωτηθέντες σχεδίαζαν να ξοδέψουν περισσότερα για ταξιδιωτική ασφάλιση από όσα θα έκαναν πριν από την πανδημία, με το μέσο ποσό να είναι 106 £ περισσότερο. Συγκρίνοντας τις απαντήσεις πριν από ένα χρόνο, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατά περίπου 12%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πάνω από τα τρία τέταρτα (77%) δήλωσαν ότι θα πλήρωναν περισσότερα για να μπορέσουν να μείνουν σε θέρετρο, ξενοδοχείο ή διαμέρισμα καλύτερης ποιότητας (302 λίρες περισσότερες από ό,τι πριν από την πανδημία).

Όσον αφορά στα ασφαλέστερα ταξίδια, το 71% είπε ότι σχεδίαζε να ξοδέψει περισσότερα για να χρησιμοποιήσει ταξί σε αντίθεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (£110 περισσότερα), ενώ το μισό θα ξόδευε περισσότερα για να νοικιάσει αυτοκίνητο (£95 περισσότερα).

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις