Η Ιαπωνία τελικά ανοίγει ξανά τα σύνορα στον διεθνή τουρισμό

52

Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια κλειστών συνόρων, η Ιαπωνία άνοιξε ξανά τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της επαναλειτουργίας, θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες που προέρχονται από 98 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε οργανωμένο πακέτο περιήγησης. Οι οδηγοί και οι πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών θα αναλάβουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες συμμορφώνονται με τους κανόνες Covid-19, όπως η χρήση μάσκας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να λάβουν τουριστική βίζα, αφού λάβουν επιβεβαίωση ERFS από ταξιδιωτικό πράκτορα με έδρα την Ιαπωνία.

Το ημερήσιο όριο εισόδου έχει διπλασιαστεί σε 20.000 και όλοι οι επισκέπτες πρέπει να τεστάρουν αρνητικά για Covid-19 εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση. Ωστόσο, επισκέπτες από ορισμένες χώρες της «μπλε λίστας» (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας) θα μπορούν στη συνέχεια να παραλείψουν το πρόσθετο τεστ κατά την άφιξή τους καθώς και την προηγούμενη τριήμερη καραντίνα, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού. Ισχύουν χωριστοί κανόνες για χώρες που ταξινομούνται επί του παρόντος ως «κίτρινη λίστα» και «κόκκινη λίστα». Η Ιαπωνία έχει επίσης επεκτείνει τον αριθμό των αεροδρομίων που δέχονται διεθνείς πτήσεις σε επτά, προσθέτοντας το Naha στην Οκινάουα και το New Chitose στο Sapporo του Hokkaido.

«Παρά την πανδημία, έχουμε εργαστεί με ανθρώπους στον εισερχόμενο τουρισμό για να προετοιμαστούμε για την ανάκαμψή του», δήλωσε ο Seino Satoshi, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιαπωνίας (JNTO). «Θα καλωσορίσουμε την επιστροφή διεθνών τουριστών στην Ιαπωνία ως το πρώτο βήμα για την ανάκαμψη του εισερχόμενου τουρισμού».

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις