Τουρισμός κάνναβης : Χρυσωρυχείο για την οικονομία των ΗΠΑ

56

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης μετά την πανδημία, οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές βλέπουν τον τουρισμό κάνναβης ως μοχλό των Η.Π.Α. για οικονομική ανάπτυξη. Ποιες είναι όμως οι δυνατότητες του κλάδου;

Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Forbes η αξία του τουρισμού κάνναβης στης ΗΠΑ ανέρχεται σε 17 δισ. δολάρια.

Από τα 25 δισ. δολάρια σε νόμιμες πωλήσεις κάνναβης το 2021, το Forbes εκτιμά ότι έως και 4,5 δισ. δολάρια προήλθαν από τουρίστες, οι οποίοι ευθύνονται για επιπλέον 12,6 δισ. δολάρια σε λιανικές πωλήσεις κάνναβης και φόρους.
Κάνναβη λιανικής χρήσης για ενήλικες

Για κάθε 1 δολάριο ΗΠΑ που δαπανάται σε ένα κατάστημα λιανικής κάνναβης, υπάρχει ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα: επιπλέον 2,80 δολάρια ΗΠΑ εγχέονται στην τοπική οικονομία.

Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, οι καλλιεργητές κάνναβης έχουν ενσωματώσει τουριστικά αξιοθέατα στις φάρμες τους. Στις περιηγήσεις κάνναβης της κομητείας Mendocino, οι επισκέπτες μαθαίνουν για τα ενεργά συστατικά και τα οφέλη του φυτού, τη γεωλογία του καθώς και τις τοπικές παραδόσεις της γεωργίας.

Οι τουρίστες είναι εδώ για να ξοδέψουν χρήματα. Τέτοιοι πελάτες ξοδεύουν συνήθως 300 έως 400 δολάρια ΗΠΑ στο ιατρείο κατά τις επισκέψεις τους: τέσσερις φορές περισσότερο από τον μέσο πελάτη.
Ανθισμένη αγορά χάρη στη γενιά των millennials

Τα τελευταία χρόνια, η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών υγείας που συνδέονται με την κάνναβη έχει εκτοξευτεί στον τουρισμό ευεξίας, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών που βασίζονται σε φυσικά προϊόντα και διαλογισμό, μεταξύ άλλων ολιστικών επιστημών.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας, οι τουρίστες ευεξίας ξοδεύουν περίπου 50% περισσότερα από τον μέσο διεθνή τουρίστα.

Επίσης δαπανούν 178% περισσότερο από τον τυπικό εγχώριο τουρίστα. Μέχρι το τέλος του 2022, η αγορά προβλέπεται να φτάσει περίπου τα 919 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Αυτό αντιπροσωπεύει το 18% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις