Τι ωθεί τους Ευρωπαίους να γίνουν οικοδεσπότες στην Airbnb

45

Η κρίση κόστους ζωής ωθεί τους Ευρωπαίους να γίνουν οικοδεσπότες στην Airbnb.
Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη της Airbnb που διεξήχθη σε περισσότερους από 70.000 οικοδεσπότες και επισκέπτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

  • Πάνω από το 40% των οικοδεσποτών σε όλη την ΕΕ λένε ότι η υποδοχή τους βοήθησε να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος για φαγητό και άλλα βασικά είδη.
  • Πάνω από το ένα τρίτο λένε ότι το επιπλέον εισόδημα τους βοηθά να αντέχουν οικονομικά να ζήσουν.

Το 2021, ο τυπικός οικοδεσπότης της ΕΕ κέρδισε πάνω από 3.000 ευρώ. Αυτό ισοδυναμεί με δύο μήνες επιπλέον πληρωμής για τη μέση οικογένεια της ΕΕ.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδεσποτών είναι τακτικά μέλη και τα τρία τέταρτα των οικοδεσποτών της ΕΕ μοιράζονται μόνο μία καταχώριση, αναφέρει ανακοίνωση της Airbnb.

Σχεδόν 1 στους 5 οικοδεσπότες της ΕΕ ή κάποιος στο σπίτι του εργάζεται είτε στην εκπαίδευση είτε στην υγειονομική περίθαλψη.

Περισσότεροι από τους μισούς είναι γυναίκες, περισσότεροι από τους μισούς είναι σε πλήρη ή μερική απασχόληση και πάνω από το ένα τέταρτο είναι συνταξιούχοι».

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει επίσης ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής ωθεί τους επισκέπτες να αναζητήσουν πιο οικονομικά οικογενειακά ταξίδια σην Airbnb.

Πέρυσι, μια άλλη μελέτη της Oxford Economics διαπίστωσε ότι τα ταξίδια της Airbnb υποστηρίζουν σχεδόν 345.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ και παράγουν σχεδόν 19 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ μέσω των δαπανών των επισκεπτών.

Από αυτή την άποψη, η Διευθύντρια Πολιτικής της Airbnb, Juliette Langlais, λέει ότι καθώς η κρίση κόστους ζωής συνεχίζεται, οι καθημερινοί Ευρωπαίοι σε όλο το μπλοκ αυξάνουν τα εισοδήματα τους ανοίγοντας τα σπίτια τους στο Airbnb.

Όπως πρόσθεσε «η Airbnb υποστηρίζει το έργο της ΕΕ για την ενημέρωση των κανόνων της και έχει υποβάλει προτάσεις που θα ξεκλειδώσουν τα πλεονεκτήματα της φιλοξενίας οικογενειών σε ολόκληρο το μπλοκ.

Ταυτόχρονα θα καταστέλλονται φαινόμενα κερδοσκοπίας και θα δίνονται στις κυβερνήσεις τα εργαλεία που χρειάζονται για έλεγχο».

Η Airbnb υπέβαλε προτάσεις στο Σχέδιο Δράσης Υποδοχής, ως απάντηση στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πρωτοβουλία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης.

Σύμφωνα με την Airbnb, αυτοί οι κανόνες καταστέλλουν την κερδοσκοπία και δίνουν στις κυβερνήσεις τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις