Οι LGTBI τουρίστες “γεμίζουν” τα ταμεία της Μαδρίτης

59

Οι σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες που θα φτάσουν στην Ισπανία για να γιορτάσουν το LGTBI Pride 2022 στη Μαδρίτη θα ξοδέψουν περίπου 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την UniversalPay.

Η εταιρεία υπολόγισε τα έσοδα μετά από ανάλυση των στοιχείων τιμολόγησης μέσω κάρτας και ανέπαφων πληρωμής στις επιχειρήσεις της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Pride.

Υπό αυτή την έννοια, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, εκτιμάται ότι φέτος το επίπεδο της κατανάλωσης «θα ανακάμψει πλήρως». Συγκρίνοντας μάλιστα το 2020 με το 2021 υπήρχε ήδη αύξηση 79% στα έσοδα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτή η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε και τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα παρουσίασαν πτώση εσόδων κατά 89%. Από την πλευρά τους, τα εστιατόρια σημείωσαν πτώση 41%. Όσον αφορά στο ποσό που συσσωρεύτηκε μεταξύ 2019 και 2021, τα στοιχεία «βελτιώθηκαν λίγο, αλλά είναι ακόμα αρνητικά», αφού οι αλυσίδες ξενοδοχείων, τα μπαρ και τα εστιατόρια χρεώθηκαν 61% και 35% λιγότερο αντίστοιχα κατά τις ημερομηνίες αυτές.

Η επιστροφή των διεθνών τουριστών

Επιπλέον, φέτος επιστρέφουν οι ξένοι τουρίστες, των οποίων οι επισκέψεις μειώθηκαν κατά 96%. Σε σύγκριση με την πρώτη γιορτή το 2021, η πτώση ήταν 89%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AEGAL, υπολογίζεται ότι ο μέσος τουρίστας LGTBI ξοδεύει 80 έως 90 ευρώ την ημέρα, εξαιρουμένων των καταλυμάτων, σε σύγκριση με τα 40 ευρώ που ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας Ισπανός σε αυτές τις ημερομηνίες.

Η πρωτεύουσα έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς LGTBIQ+ παγκοσμίως, δείχνοντας ότι η διαφορετικότητα ωφελεί όλους. Τα στοιχεία και οι προβλέψεις δείχνουν ότι, επιτέλους, μετά από αυτά τα δύο χρόνια, η πόλη θα μπορέσει να το γιορτάσει ξανά κανονικά. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις