Holidu: Η Ελλάδα στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς

51

Η Holidu, η πύλη κρατήσεων για ενοικιάσεις διακοπών, συνεργάστηκε με την Spain-Holiday για να αναλύσει ποιοι προορισμοί είναι οι καλύτεροι για απόδραση κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αυτή η μελέτη διεξήχθη συγκρίνοντας τη θερμοκρασία και τις ηλιόλουστες ώρες σε όλες τις παράκτιες πόλεις της Ευρώπης για να προσδιορίσει ποιος είναι ο καλύτερος προορισμός για να τους κρύους μήνες.

Με τις τιμές της ενέργειας να εκτοξεύονται και το κόστος θέρμανσης να αποτελεί μεγάλη ανησυχία καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, πολλοί Βορειοευρωπαίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τους λογαριασμούς θέρμανσης μετακομίζοντας σε περιοχές με θερμότερο καιρό.

Αυτοί οι κάτοικοι που ονομάζονται «ενεργειακοί τουρίστες», επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη νέα ελευθερία που συνοδεύει την εξ αποστάσεως εργασία για να περάσουν το χειμώνα σε ένα πιο ζεστό κλίμα.
Ο κορυφαίος προορισμός σε κάθε χώρα για να ξεφύγετε από το κρύο

Ισπανία: Los Cristianos

Μέσος χειμερινός ήλιος 320,60 | Μέση χειμερινή θερμοκρασία 20,6ºC

Το Los Cristianos στην Τενερίφη είναι ο καλύτερος προορισμός της Ευρώπης για απόδραση τον χειμών. Η πόλη που βρίσκεται στο μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας έχει κατά μέσο όρο 320+ χειμερινές ηλιόλουστες ώρες και η μέση θερμοκρασία του χειμώνα είναι 20,6ºC. Το Los Cristianos είναι το τέλειο μέρος για να μείνετε ζεστοί αυτόν τον χειμώνα. Είτε θέλετε να πάτε σε μια από τις ονειρεμένες παραλίες της πόλης είτε να κάνετε μια περιπέτεια στο Πάρκο των Μαϊμούδων, υπάρχουν πολλά να κάνετε σε αυτή τη ζεστή απόδραση.

Ελλάδα: Άγιος Νικόλαος

Μέσος χειμερινός ήλιος 261,46 | Μέση χειμερινή θερμοκρασία 16,4ºC

Ο κορυφαίος χειμερινός ηλιόλουστος προορισμός στην Ελλάδα είναι η ονειρεμένη πόλη του Αγίου Νικολάου. Βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, την Κρήτη, αυτή η πόλη έχει μέση χειμερινή ηλιοφάνεια 261+ και χειμερινή θερμοκρασία κατά μέσο όρο 16,4ºC. Αυτή η γοητευτική παραθαλάσσια πόλη παραμένει ζεστή ακόμα και το χειμώνα. Ξεπεράστε τα πλήθη από το καλοκαίρι και δείτε τις πολλές παραλίες και τα παραθαλάσσια εστιατόρια ή εξερευνήστε τα κοντινά εγκαταλελειμμένα κάστρα και τα ελαιοκτήματα. Ο Άγιος Νικόλαος πρέπει να είναι στη λίστα όλων για το πού να ξεφύγετε τον κρύο Χειμώνα.

Ιταλία: Συρακούσες

Μέσος χειμερινός ήλιος 258,20 | Μέση χειμερινή θερμοκρασία 16,4ºC

Κορυφαίος προορισμός στην Ιταλία είναι η ιστορική πόλη των Συρακουσών, που βρίσκεται στο νησί της Σικελίας. Αυτός ο προορισμός έρχεται με μέση χειμερινή ηλιοφάνεια 258+ και χειμερινή θερμοκρασία κατά μέσο όρο 16,4ºC. Κάντε ένα ταξίδι στην ιστορία και εξερευνήστε τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους ή κρασί και φαγητό απολαμβάνοντας τα εκπληκτικά τοπία των δρόμων. Φροντίστε να επισκεφτείτε τις Συρακούσες για την επόμενη χειμερινή σας απόδραση.

Πορτογαλία: Λουζ

Μέσος χειμερινός ήλιος 250,10 | Μέση χειμερινή θερμοκρασία 15,8ºC

Επόμενη στη λίστα μας είναι η μικρή παραθαλάσσια πόλη Λουζ στην Πορτογαλία με μέσες χειμερινές ηλιόλουστες ώρες 250+ και χειμερινή θερμοκρασία κατά μέσο όρο 15,8ºC. Το Luz βρίσκεται στην περιοχή Algarve, καλύπτεται από μαγευτικές παραλίες και περιβάλλεται από εντυπωσιακούς βράχους. Δεν θα θέλετε να χάσετε αυτή τη γοητευτική πόλη για την επόμενη χειμερινή σας απόδραση.

Γαλλία: Cala Rossa

Μέσος χειμερινός ήλιος 252,46 | Μέση χειμερινή θερμοκρασία 13,8ºC

Ο νούμερο ένα προορισμός για να ξεφύγετε από το κρύο τους χειμερινούς μήνες της Γαλλίας είναι η Cala Rossa. Με μέσο όρο 252+ χειμερινές ηλιόλουστες ώρες και θερμοκρασία κατά μέσο όρο 13,8ºC, εξερευνήστε την εκπληκτική παραλία με τη λευκή άμμο και τα ονειρεμένα τιρκουάζ νερά της. Αν ψάχνετε για μια απόδραση αυτόν τον χειμώνα στη Γαλλία, μην ψάξετε πέρα ​​από την Cala Rossa.

ΦΩΤΟ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΗΓΗ https://itravelling.gr

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις