8 διαφορετικοί τύποι τουρισμού εκδηλώσεων

42

Ο τουρισμός εκδηλώσεων είναι ο συστηματικός σχεδιασμός, μάρκετινγκ και διεξαγωγή εκδηλώσεων σε τουριστικούς προορισμούς. Γίνεται προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εγχώριων αλλά και ξένων τουριστών.

Ο αριθμός και το είδος των ενδιαφερομένων που εμπλέκονται στον τουρισμό εκδηλώσεων διαφέρει από εκδήλωση σε εκδήλωση. Διάφορα μέσα όπως τα ηλεκτρονικά, τα έντυπα και ιδιαίτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση του τουρισμού εκδηλώσεων.

Η ευαισθητοποίηση σχετικά με την εκδήλωση ενός γεγονότος, τα χρονοδιαγράμματα, τις κάρτες εισόδου, τις τιμές κ.λπ. διαδίδεται μέσω ψηφιακών μέσων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Future Market , οι συμμετέχοντες, οι εργαζόμενοι, οι συμμετέχοντες, οι θεατές, οι χορηγοί, οι προμηθευτές και οι εθελοντές είναι μερικοί από τους βασικούς φορείς του τουρισμού εκδηλώσεων. Η κυβέρνηση, οι κοινότητες υποδοχής, οι τουριστικοί οργανισμοί, οι τουριστικοί πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τουρισμό εκδηλώσεων.

Ένα τεράστιο ποσό εσόδων δημιουργείται από την πώληση αναμνηστικών κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων. Ο τουρισμός εκδηλώσεων καταλύει το αλκοόλ και τον γαστρονομικό τουρισμό καθώς οι επισκέπτες γεύονται κουζίνες στον προορισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επιπλέον, αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας καθώς οι τουρίστες καταλήγουν να εξερευνούν άλλα αξιοθέατα αυτού του προορισμού. Ο πολιτιστικός τουρισμός προωθείται επίσης με την εμπειρία της νέας πολιτιστικής πολυμορφίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Διαφορετικοί τύποι τουρισμού εκδηλώσεων

Ο τουρισμός εκδηλώσεων μπορεί να διαχωριστεί στις ακόλουθες κατηγορίες:

Τέχνες & ψυχαγωγία: Τελετές βραβείων, συναυλίες
Επιχειρήσεις και εμπόριο: Συνέδρια και συναντήσεις, καταναλωτικές και εμπορικές εκθέσεις, εκθέσεις και αγορές
Πολιτιστικές γιορτές: Μνήμες, καρναβάλια, πανηγύρια, θρησκευτικές εκδηλώσεις
Εκπαιδευτικά και επιστημονικά: Κλινικές, συνέδρια, σεμινάρια
Πολιτικά και πολιτειακά: Πολιτικά γεγονότα, βασιλικές εκδηλώσεις, σύνοδοι κορυφής, επισκέψεις VIP
Ιδιωτικά: Πάρτι, κοινωνικά, γάμοι
Ψυχαγωγία: Παιχνίδια ή αθλήματα για διασκέδαση
Αθλητικοί αγώνες: Ερασιτέχνης/επαγγελματίας, συμμετέχων/θεατής

Όλα τα προαναφερθέντα γεγονότα μπορούν επίσης να είναι είτε “Hallmark events ή Mega events” ή και τα δύο. Μια mega εκδήλωση είναι αυτή που έχει περισσότερους από 500 παρευρισκόμενους ενώ μια εκδήλωση σήμα κατατεθέν είναι αυτή που διοργανώνεται με το κίνητρο ότι η κοινότητα υποδοχής αποκτήσει εξέχουσα θέση στον τουριστικό τομέα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις