Ποιος είναι ο πιο φιλικός προορισμός στον κόσμο

262

Η φιλική προς τους τουρίστες μεξικανική αποικιακή πόλη San Miguel de Allende ανακηρύχθηκε ως ο πιο φιλικός προορισμός στον κόσμο από τα βραβεία Condé Nast Traveler 2022 Readers’ Choice Awards.

Μετά την τελευταία διάκριση, η πόλη στο ανατολικό Γκουαναχουάτο βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τους πιο φιλικούς προορισμούς στον κόσμο για τρία συνεχόμενα χρόνια. Είναι ένα μέρος όπου οι επισκέπτες αισθάνονται σαν στο σπίτι τους καθώς περπατούν στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια και την αποικιακή αρχιτεκτονική του.

Σύμφωνα με το CN Traveler, το San Miguel de Allende είναι μια πόλη που προσκαλεί τους επισκέπτες να περιηγηθούν σε εμβληματικά μέρη όπως το Fábrica La Aurora, ένα πρώην εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που σήμερα χρησιμεύει ως χώρος για διάφορους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν τα έργα τους όλο το χρόνο.

Η πόλη προσφέρει επίσης εστιατόρια με εξαιρετική γαστρονομική προσφορά που παρασκευάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, με βιολογικά προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή και συνοδεύονται από τα αγαπημένα κρασιά, τα τυριά και το ελαιόλαδο της περιοχής. Επιπλέον, η πόλη στεγάζει εξαιρετικές γκαλερί τέχνης, μουσεία, καταστήματα χειροτεχνίας και boutique ξενοδοχεία με ανέσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τους επισκέπτες.

Το San Miguel de Allende, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, διαθέτει επίσης πολλά καφέ και εστιατόρια με βεράντες που προσφέρουν υπέροχη θέα, ειδικά από το εμβληματικό Parrish of San Miguel Arcángel, ένα νεογοτθικό κτήριο σε μεσαιωνικό ευρωπαϊκό στυλ που χτίστηκε το 1709 και ανακαινίστηκε το 1890 από τον τοπικό αρχιτέκτονα Zeferino Gutierrez.

Η φετινή λίστα επισημαίνει δώδεκα προορισμούς συμπεριλαμβανομένων των πόλεων στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις