Ποιος είναι ο νέος κανόνας για τους Βρετανούς στην κράτηση για ταξίδια

42

Οι ανησυχίες για το περιβάλλον «είναι ο νέος κανόνας» για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, αλλά αυτό «δεν μεταφράζεται σε δράση» στην κράτηση πτήσεων.

Αυτό αποκαλύπτουν τα δεδομένα έρευνας της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA).

Η έρευνα διαπίστωσε ότι λίγοι «εξετάζουν ενεργά» το περιβάλλον όταν ερευνούν ή κάνουν κράτηση πτήσεων, «παρά τη γενική ανησυχία για το περιβάλλον» και «την ευρεία αντίληψη ότι η αεροπορία είναι «κακή» για το περιβάλλον».

  • Το 55% αυτοπροσδιορίστηκε ως «περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο».
  • Το 85% θεωρεί ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι «σημαντικά».
  • Το 86% συμφωνεί ότι οι πτήσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Το 55% χαρακτηρίζει αυτές τις επιπτώσεις ως «σημαντικές» και το 59% είπε πώς έχει «καλά κατανοήσει» της περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αεροπορίας.

Τέσσερις στις πέντε (81%) θεωρούν ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν καθήκον να αναφέρουν περιβαλλοντικές πληροφορίες. Αλλά, μόνο το 17% ένιωσε ικανό να εξηγήσει την «αντιστάθμιση του άνθρακα», το 25% το «αποτύπωμα άνθρακα» και το 27% τις «εκπομπές άνθρακα».

Η CAA υπογράμμισε ότι «το αυξανόμενο ποσοστό καταναλωτών που ανησυχεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πτήσεων, θα καλωσόριζε περισσότερες πληροφορίες».
Ωστόσο σημείωσε πώς «οι ταξιδιώτες υπερεκτιμούν την κατανόηση τους και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πτήσεων».

Παρά το γεγονός ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι το 36% σκέφτεται τον αντίκτυπο της πτήσης όταν σχεδιάζει ταξίδια, η CAA κατέληξε ότι «ακόμα και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αισθάνονται έντονα δεν αντικατοπτρίζουν αυτό το συναίσθημα στις συμπεριφορές τους».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις