Τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει ο νέος Δείκτης Κινδύνου Jacdec 2022.

Η Etihad Airways εκτοπίζει τη νικήτρια Emirates για το 2022 στη δεύτερη θέση και ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa ανέβηκε τρεις θέσεις, από την 17η στην 14η.

Λόγω της «έλλειψης επιδόσεων κυκλοφορίας», η Etihad Airways δεν αξιολογήθηκε για το 2021, στη διεθνή κατάταξη. Στην περιφερειακή σύγκριση, ο αερομεταφορέας του Άμπου Ντάμπι ήταν ήδη μπροστά από τον ανταγωνιστή του από το Ντουμπάι.

Τώρα η Etihad σκοράρει ξανά παγκοσμίως, ωθώντας την περσινή νικήτρια Emirates στη δεύτερη θέση.
Η εταιρεία ασφάλειας Jacdec με έδρα το Αμβούργο, η οποία καταρτίζει τον δείκτη κινδύνου κάθε χρόνο, αναφέρει επίσης τους σχετικά νέους στόλους των δύο αραβικών αεροπορικών εταιρειών ως λόγο για τις καλές αξιολογήσεις.

Λαμβάνονται υπόψη 30 χρόνια ιστορίας ατυχημάτων

Συνολικά, ο δείκτης βασίζεται στο ιστορικό ατυχημάτων της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας τα τελευταία 30 χρόνια, επομένως δεν μετράει μόνο το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον, στην αξιολόγηση περιλαμβάνονται πτυχές της ασφάλειας πτήσεων ανά χώρα και άλλοι ειδικοί παράγοντες κινδύνου των αεροπορικών εταιρειών.

Η Etihad πετυχαίνει το 95,3% του επιτεύξιμου 100% στον δείκτη, τον οποίο η Jacdec συντάσσει μαζί με την «Aero International».
Πολύ κοντά βρίσκονται η Emirates και η KLM ως η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία.

Η Finnair, η οποία συνήθως καταλαμβάνει επίσης κορυφαία θέση, λείπει από τη διεθνή κατάταξη το 2022, όπως και πέρυσι, λόγω της έλλειψης προσφερόμενων δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων.
Αυτή τη φορά, η αμερικανική Jet Blue και η βρετανική Easyjet ακολουθούν στην 4η και 5η θέση (πέρυσι ήταν σε 3η και 5η θέση αντίστοιχα).

Η Lufthansa βελτιώνει την κατάταξη της

Από τις αεροπορικές εταιρείες στις γερμανόφωνες χώρες, μόνο η Lufthansa κατατάσσεται στην παγκόσμια κατάταξη, βελτιώνοντας από τη 17η στη 14η θέση με 87,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σε μια καθαρά περιφερειακή ευρωπαϊκή σύγκριση, η Lufthansa βρίσκεται μόλις στη 15η θέση πίσω από τη Eurowings (9η) και την Condor (12η), αλλά μπροστά από την SWISS (18η) και την Austrian Airlines (19η).

Σύμφωνα με τον δείκτη Jacdec και Aero International, η πρώτη στην Ευρώπη είναι η Finnair, ακολουθούμενη από την KLM και την Transavia. Ωστόσο, αυτές οι τρεις αεροπορικές εταιρείες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη.

Για την Αμερική, η ανάλυση κατατάσσει την Jet Blue και την Canada Westjet ως τους ασφαλέστερους αερομεταφορείς, ακολουθούμενες από την Delta Air Lines.

Στην περιοχή Ασία-Αφρική-Μέση Ανατολή, η Etihad, η Emirates και η Singapore Airlines αποτελούν την κορυφαία τριάδα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις