Οι ταξιδιώτες «ξοδεύουν ευχαρίστως» χρήματα για τις διακοπές τους

27

Οι ταξιδιώτες «ξοδεύουν ευχαρίστως» χρήματα για τις διακοπές τους σε ελκυστικούς προορισμούς και ξενοδοχεία παρά το σκηνικό οικονομικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με το PPHE Hotel Group.

Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων του ομίλου λειτουργεί με την επωνυμία Park Plaza Hotels & Resorts (μέρος του Radisson Hotel Group), επί της οποίας ο όμιλος έχει αποκλειστικά δικαιώματα σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του διεθνή ομίλου φιλοξενίας αυξήθηκαν κατά 10% -σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από την πανδημία του 2019- στα 68,8 εκατομμύρια λίρες.

Οι top αγορές

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία παρουσίασαν ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις. Οι συναλλαγές από τις δύο αγορές είναι σταθερά ισχυρές σε δραστηριότητες αναψυχής, εταιρικά ταξίδια και συναντήσεις και εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον όμιλο.

Το PPHE άνοιξε πλήρως ένα art’otel στο Battersea Power Station στο Λονδίνο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2024 πρόκειται να ανοίξει ένα άλλο στο Hoxton. Ένα ξενοδοχείο στη Βουδαπέστη μετονομάστηκε από art’otel σε Park Plaza τον περασμένο μήνα.

Τα σημαντικότερα σημεία των πρώτων τριών μηνών του έτους αποτελούν μέρος ενός αγωγού ανάπτυξης άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών.
Εξασφάλισε επίσης έως και 250 εκατομμύρια ευρώ σε ίδια κεφάλαια για να βοηθήσει στην απόκτηση ξενοδοχείων σε όλη την Ευρώπη μέσω ενός ευρωπαϊκού ταμείου ακίνητης περιουσίας φιλοξενίας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι ισχυρές τάσεις συναλλαγών και κρατήσεων για διαμονές αναψυχής, εταιρικές δραστηριότητες και συναντήσεις (MICE) τους πρώτους τρεις μήνες του έτους συνεχίστηκαν και στο δεύτερο τρίμηνο, με την υποστήριξη της επερχόμενης στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ’.

Η εμπιστοσύνη για ολόκληρο το έτος ενισχύθηκε από τις μελλοντικές κρατήσεις για το καλοκαίρι, ιδιαίτερα για τα ξενοδοχεία του ομίλου στην Κροατία.

«Η δυναμική ζήτησης και κρατήσεων που βιώσαμε πέρυσι συνεχίστηκε και στο 1ο τρίμηνο του 2023 και δείχνει να παραμένει και στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, τόνισε ο Boris Ivessa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του PPHE Hotel Group.
Αυτό μας δίνει μεγάλη αισιοδοξία για το υπόλοιπο έτος, με κρατήσεις για το καλοκαίρι και την περίοδο αιχμής σε υψηλά επίπεδα.»

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις