Η Transavia ακυρώνει πτήσεις σε Αθήνα από Ολλανδία Ιούλιο και Αύγουστο

55

Η Transavia ανακοίνωσε σήμερα άλλες 210 ακυρώσεις σε πτήσεις -ανάμεσα τους και σε Αθήνα- από την Ολλανδία για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι πτήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και έρχονται να προστεθούν στην προηγούμενη απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να καταργήσει 335 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για αναχώρηση τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Οι ακυρώσεις αφορούν δρομολόγια από τα αεροδρόμια Schiphol στο Άμστερνταμ και Eindhoven (Αϊντχόβεν) σε Αλικάντε, Αθήνα, Φάρο, Μάλαγα, Μαρακές, Ρέικιαβικ και Βαλένθια.
Περιλαμβάνουν 55 αναχωρήσεις από το Schiphol και 50 αναχωρήσεις από το Eindhoven, καθώς και 55 πτήσεις με επιστροφή σε Schiphol και άλλες 50 στο Eindhoven.

Η low cost αεροπορική εταιρεία υποστήριξε ότι ο λόγος των ακυρώσεων ήταν η έλλειψη διαθέσιμων αεροσκαφών.
Εκτός από την απρόβλεπτη συντήρηση δύο αεροσκαφών της, ο αερομεταφορέας αντιμετώπισε δυσκολίες στην πιστοποίηση τεσσάρων αεροσκαφών Boeing 737.
Η Transavia είχε αναλάβει την Blue Air, μια ρουμανική αεροπορική εταιρεία που πρόσφατα χρεοκόπησε.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι όλοι οι επιβάτες ενημερώθηκαν για το νέο γύρο ακυρώσεων σήμερα. Ενημέρωσε την ηλεκτρονική επισκόπηση των ακυρώσεων πτήσεων στην σελίδα της και δήλωσε ότι μόνο οι πτήσεις που αναφέρονται εκεί θα επηρεαστούν από την έλλειψη αεροσκαφών.