Η Αθήνα στις 10 καλύτερες πόλεις για Βρετανούς digital nomads

27

Το Βουκουρέστι, στην Ρουμανία αναδεικνύεται στην κορυφή ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για Βρετανούς digital nomads που εργάζονται στο εξωτερικό. Αυτό αποκαλύπτει  έρευνα της Panache Cruises, ενώ στο top 10 βρίσκεται και η Αθήνα.

Το αρχικό κόστος μιας αίτησης βίζας είναι σίγουρα ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους.
Ενώ οι περισσότερες χώρες χρεώνουν κάτω από 80 ευρώ, η ψηφιακή νομαδική βίζα στη Μάλτα κοστίζει 300 ευρώ.

Όσοι αναζητούν εργασία σε ηλιόλουστους προορισμούς θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μετακομίσουν στην Ισπανία ή την Κύπρο.
Κατατάσσονται σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα αφού και οι δύο έχουν υψηλές βαθμολογίες για την ταχύτητα WiFi.
Αυτό είναι ιδανικό για εργαζόμενους που βασίζονται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο για να βγάλουν τα προς το ζην.

Η εύρεση ενός προσιτού χώρου για ενοικίαση μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι δύσκολη.
Ωστόσο η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία προσφέρουν προσιτές τιμές ενοικίασης για ένα διαμέρισμα ενός κρεβατιού στο κέντρο της πρωτεύουσας για λιγότερο από 580 ευρώ το μήνα, κατά μέσο όρο.

Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από την Πορτογαλία και την Ισλανδία, που και οι δύο έχουν μέσο κόστος ενοικίασης πάνω από 1.150 ευρώ το μήνα.
Παρά την έβδομη θέση συνολικά, οι digital nomads που δεν κερδίζουν αρκετά, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μετακομίσουν στην Πορτογαλία, η οποία απαιτεί μόνο από τους αιτούντες να κερδίζουν κάτι περισσότερο από 750 ευρώ το μήνα.

Η Ισλανδία παρά τα μοναδικά τοπία το γεγονός ότι είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Ποιες είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για Βρετανούς digital nomads

  • Βουκουρέστι, Ρουμανία
  • Μαδρίτη, Ισπανία
  • Λευκωσία, Κύπρος
  • Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  • Ζάγκρεμπ, Κροατία
  • Αθήνα, Ελλάδα
  • Λισαβόνα, Πορτογαλία
  • Ταλίν, Εσθονία
  • Βαλέτα, Μάλτα
  • Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Πηγή: Panache Cruises

Η πλειονότητα των χωρών απαιτεί από τους εργαζόμενους να κερδίζουν πάνω από 2.300 ευρώ το μήνα για να μπορούν ακόμη και να υποβάλουν αίτηση θεώρησης.

«Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις τη Ρουμανία να κατατάσσεται στην πρώτη θέση καθώς δεν είναι δημοφιλές σημείο για Βρετανούς ταξιδιώτες, δήλωσε ο James Cole, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Panache Cruises.

Παρά το γεγονός ότι απαιτεί από τους εργαζόμενους να κερδίζουν υψηλό μηνιαίο μισθό (πάνω από 3.600 ευρώ), προσφέρει ελκυστικές τιμές σε ακίνητα, για φαγητό και χαμηλό κόστος διαβίωσης, καθώς και υψηλή βαθμολογία ευτυχίας και για ταχύτητες wifi.

Οι ψηφιακοί νομάδες μπορεί να εκπλαγούν βλέποντας μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες –όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία– να μην μπαίνουν στη λίστα.
Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο ένας επιλεγμένος αριθμός εθνών προσφέρει ψηφιακές νομαδικές βίζες για τους Βρετανούς.

Ωστόσο, βλέπουμε μια αύξηση στις χώρες που προσφέρουν αυτές τις βίζες για εξ αποστάσεως εργασία. Όπως η Ισπανία εισήγαγε το σύστημα μόλις πριν από λίγους μήνες και τώρα κατατάσσεται στη δεύτερη καλύτερη θέση».

Digital nomads και κρουαζιέρα

Πρόσθεσε επίσης πώς και τα κρουαζιερόπλοια δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους ψηφιακούς νομάδες να εργάζονται από τη θάλασσα.

Όπως υπογράμμισε «αν και πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι μια καμπίνα σε κρουαζιερόπλοιο  δεν είναι καλό μέρος για να γίνει δουλειά, οι γραμμές κρουαζιέρας βελτιώνουν ολοένα και περισσότερο τις παροχές για απομακρυσμένη εργασία, εκτός της πεπατημένης διαδρομής.

Το WiFi υψηλής ταχύτητας, τα επιχειρηματικά κέντρα, οι αίθουσες συσκέψεων και τα σαλόνια επί του πλοίου σχεδιάζονται για να κάνουν την εργασία από πλοία πιο άνετη και μακροπρόθεσμη επιλογή για τους ταξιδιώτες.
Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι που ταξιδεύουν με κρουαζιέρα μπορούν να επωφεληθούν από την εργασία σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιώντας το όνειρο τους εργασία από οπουδήποτε».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις