Telegraph: “Ξεχάστε τη Σαντορίνη…” Σε αυτά τα 10 νησιά κάνουν διακοπές οι γνώστες – Τα τρία είναι Ελληνικά

Πηγή φωτό: Pixabay Χριστίνα Λαΐνοπούλου

159

Τα 10 «μυστικά» νησιά της Ευρώπης τα οποία προτιμούν για τις διακοπές τους όσοι θέλουν να αποφύγουν τα μεγάλα πλήθη που συγκεντρώνονται στους διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς, παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ανάμεσα στα οποία είναι και τρία Ελληνικά.

Σε άρθρο της με τίτλο «Ξεχάστε τη Σαντορίνη… Εδώ κάνουν οι Ευρωπαίοι διακοπές (Αλλά μην το πείτε σε κανέναν)», η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει στους Βρετανούς αναγνώστες της 10 «ψαγμένα» νησιά της Μεσογείου που προτιμώνται για την ηρεμία τους, σε αντίθεση με γνωστούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα που παραδοσιακά κατακλύζονται από τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Από την Ελλάδα προκρίνονται το Μεγανήσι, η Άνδρος και το Αγκίστρι.

-Μεγανήσι | Διαχρονική ομορφιά στο Ιόνιο

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το Μεγανήσι είναι ένα νησί του Ιονίου από μια περασμένη εποχή – φαντάζεται κανείς την Κέρκυρα που ερωτεύτηκε ο Gerald Durrell, σε μικρογραφία.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης επισκεπτόταν το Μεγανήσι και παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι στον γειτονικό Σκορπιό που του ανήκε και που σήμερα μετατρέπεται σε πολυτελές ιδιωτικό νησιωτικό θέρετρο. Ωστόσο, το Μεγανήσι αντιστάθηκε στη χλιδή, προχωρώντας με τον δικό του αργό ρυθμό.

Στα χωριά Σπαρτοχώρι και Κατωμέρι, οι ροζ βουκαμβίλιες πέφτουν πάνω σε πολύχρωμες πόρτες και παράθυρα, ενώ το λιμανάκι στο Βαθύ είναι πάντα πολυσύχναστο με ναυλωμένα σκάφη στην προβλήτα. Τα πληρώματά τους βγαίνουν στη στεριά για μεσημεριανό γεύμα σε παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν τα πιο φρέσκα ψάρια και σαλάτες και διαθέτουν μπλε καρέκλες και ομπρέλες.

Δεν υπάρχουν φανταχτερά εστιατόρια, ούτε πλούσια νυχτερινή ζωή. Γι’ αυτό ακριβώς το λατρεύουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά και εκείνες που αναζητούν μια απόδραση από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας.

-Άνδρος | Εύπορες Κυκλάδες χωρίς τη λάμψη

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχτισαν τα αρχοντικά τους στην Άνδρο στις αρχές του 20ου αιώνα ευλόγησαν αυτό το στολίδι των Κυκλάδων με μια ευημερία που του επέτρεψε, για πολύ καιρό, να προσελκύει τους ξένους.

Σε αντίθεση με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, η γοητεία της Άνδρου είναι πιο ήσυχη και πιο αργή και παραμένει σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των μεγιστάνων της ναυτιλίας και των γνώστων της Αθήνας.

Η Άνδρος διαθέτει ένα καταπράσινο ορεινό εσωτερικό, με καταπράσινα δάση, περιβόλια και ελαιώνες εσπεριδοειδών.

Η κύρια πόλη της, η Χώρα, είναι απροσδόκητα μεγαλειώδης με το νεοκλασικό δημαρχείο και τα σπίτια με στοές με δωρικούς κίονες, ενώ οι χώροι πολιτισμού περιλαμβάνουν το προοδευτικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο που φιλοξενεί παραστάσεις τον Αύγουστο.

-Αγκίστρι | Χαλαρή οικογενειακή ανακάλυψη κοντά στην Αθήνα

Η Ύδρα είναι στέκι των σούπερ σταρ από τη δεκαετία του 1960, όταν γοήτευε τον Λέοναρντ Κοέν. Εν τω μεταξύ, καθοδόν από την Αθήνα προς την Ύδρα, το Αγκίστρι συγκεντρώνει ελάχιστους διασήμους ή Βρετανούς ταξιδιώτες, παρόλο που απέχει λιγότερο από μία ώρα από τον Πειραιά. Αντί για ένα φωτογενές λιμάνι και boutique ξενοδοχεία, το νησί δελεάζει με τις παραλίες του και τον χαλαρό τρόπο ζωής του.

Στο χωριό Σκάλα, οι παραθαλάσσιες ταβέρνες είναι γεμάτες με δίχτυα ψαρέματος και χταπόδια που στεγνώνουν στον ήλιο, και μια εκκλησία με γαλάζιο τρούλο δεσπόζει πίσω από μια αμμουδιά με ρηχά νερά.

Τα υπόλοιπα νησιά που προτείνει η Telegraph είναι…

Lopud | Ντουμπρόβνικ

Favignana | Σικελία

La Maddalena, Sardinia | Costa Smeralda

Procida | Νάπολη

Rab | Δαλματικές Ακτές

Ponza | Lazio

Pantelleria | Σικελία

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις