Tips για μείωση του κόστους στα επαγγελματικά ταξίδια

20

Τα επαγγελματικά ταξίδια συνεχίζουν την ανάπτυξή τους, με προβλεπόμενη αύξηση 188 τοις εκατό τα επόμενα πέντε χρόνια . Παράλληλα με αυτήν την τάση, έχουν αυξηθεί και το κόστος που σχετίζεται με την επιχειρηματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών.

To Corporate Traveller προσφέρει συμβουλές για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκομίσουν μεγαλύτερη αξία από τα ταξίδια τους στα επόμενα χρόνια.

Η Saskia Boxem, NSW/ACT Head of Customer Success for Corporate Traveller, το κορυφαίο τμήμα διαχείρισης ταξιδιών ΜΜΕ του Flight Center Travel Group, λέει: «Μέρος της υπηρεσίας μας είναι να δημιουργήσουμε τα καλύτερα, πιο οικονομικά σχέδια διαχείρισης ταξιδιών για τους πελάτες. Ως ειδικοί στα ταξίδια, γνωρίζουμε τα κόλπα του εμπορίου για να εξασφαλίσουμε τις πιο βολικές, οικονομικά αποδοτικές επιλογές ταξιδιού για εταιρείες που ταξιδεύουν τακτικά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να προτείνω μερικά hacks εξοικονόμησης χρημάτων που έχουν δοκιμαστεί  από επαγγελματίες ταξιδιώτες όλα αυτά τα χρόνια.

«Το Corporate Traveler έχει βοηθήσει περισσότερες από 6.500 επιχειρήσεις στα ταξίδια τους μέσω μιας ολόκληρης σειράς προσφορών, από συμβουλές ειδικών μέσω αφοσιωμένων ταξιδιωτικών διαχειριστών και υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, έως καινοτόμες τεχνολογίες κρατήσεων και ταξιδιωτικούς βοηθούς με τεχνητή νοημοσύνη. Η ομάδα μας γνωρίζει ότι, τελικά, η εξυπηρέτηση, η αποτελεσματικότητα και η αξία είναι ανεκτίμητες για τις επιχειρήσεις, γι’ αυτό πολλά από αυτά τα hacks θα βελτιώσουν επίσης την ταξιδιωτική εμπειρία και θα εξοικονομήσουν χρόνο από τον πελάτη μας.»

9 συμβουλές για τη μείωση του κόστους στα επαγγελματικά ταξίδια

Εξοικονομήστε έως και 20% στους αεροπορικούς ναύλους κάνοντας κράτηση 8-14 ημέρες νωρίτερα.

Η εμπειρία του εταιρικού ταξιδιώτη δείχνει ότι τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού είναι αυτά που έχουν κάνει κράτηση 8-14 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Οι αεροπορικές εταιρείες τείνουν να απελευθερώνουν φθηνότερες θέσεις αυτήν τη στιγμή για να καλύψουν τις πτήσεις τους. Δεδομένου ότι οι επαγγελματικές συναντήσεις διοργανώνονται συχνά μία έως δύο εβδομάδες νωρίτερα, αυτό το hack είναι πιο χρήσιμο για τις επιχειρήσεις παρά για τους ταξιδιώτες αναψυχής.

Κάντε κράτηση πτήσεων σε τέταρτο ή μισή ώρα για φθηνότερους ναύλους

Οι βετεράνοι επαγγελματίες ταξιδιώτες του Corporate Traveller ορκίζονται σε αυτόν τον κανόνα και το βάζουν σε μια κλασική περίπτωση προσφοράς και ζήτησης. Οι πτήσεις που αναχωρούν την ώρα είναι πιο δαπανηρές, καθώς γίνονται πιο συχνά κρατήσεις. Για παράδειγμα, ένας εκτελεστικός βοηθός ή ένας ταξιδιωτικός υπάλληλος μπορεί να λάβει οδηγίες από τη διεύθυνση να κάνει κράτηση πτήσης στις 8 π.μ. και απλώς θα κάνει κράτηση πτήσης ακριβώς εκείνη την ώρα. Κλείνοντας πτήσεις διάρκειας 15 ή 30 λεπτών, μπορούν να βρουν μια λιγότερο πολυάσχολη και επομένως πιο προσιτή επιλογή.

Κάντε κράτηση πτήσεων στις αρχές της εβδομάδας

Τα δεδομένα των Πτήσεων Google δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, οι πτήσεις που αναχωρούν τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη ήταν 12% φθηνότερες από τις αναχωρήσεις το Σαββατοκύριακο. Αυτό το hack θα είναι χρήσιμο για επαγγελματίες ταξιδιώτες που έχουν την ευελιξία να κάνουν κράτηση για συναντήσεις στις αρχές της εβδομάδας. .

Επιμείνετε σε ένα ή δύο προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών

Είναι δελεαστικό να εγγραφείτε σε κάθε πρόγραμμα επιβράβευσης εκεί έξω, αλλά το Corporate Traveler συνιστά να μεγιστοποιήσετε μόνο ένα ή δύο από τα σημαντικότερα και να αυξήσετε την ιδιότητα μέλους σας σε αυτά. Τα πιο πολυπόθητα προνόμια σε αυτά τα προγράμματα – όπως η πρώτη επιλογή θέσεων, πρόσθετες αποσκευές και πρόσβαση στο business lounge – είναι διαθέσιμα για μέλη που έχουν χρυσή ή πλατινένια συνδρομή, κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε πολλά προγράμματα. Τα μεγάλα προγράμματα, όπως το Qantas Frequent Flyer, σας επιτρέπουν να συγκεντρώνετε και να εξαργυρώνετε πόντους όταν πετάτε με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών συμμαχίας.

Διαπραγματευτείτε τις τιμές μεταξύ των ταξιδιωτικών σας προμηθευτών κάθε 24 μήνες

Φέτος, το Corporate Traveller έχει δει αρκετές πολιτικές που δεν έχουν ενημερωθεί από το 2019. Αν θέλετε να μειώσετε τον ταξιδιωτικό προϋπολογισμό της επιχείρησής σας , αξίζει να διαπραγματευτείτε τις τιμές και το εύρος των υπηρεσιών με παρόχους – όπως ξενοδοχεία και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Ίσως αξίζει τον κόπο να μεταβείτε σε παρόχους που προσφέρουν καλύτερη αξία. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που τα ταξίδια της επιχείρησής σας έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να έχετε μια ταξιδιωτική πολιτική που να ταιριάζει με αυτό.

Χρησιμοποιήστε τον «κανόνα των πέντε μπλοκ» για να μειώσετε το κόστος για κρατήσεις πόλης

Για να εξοικονομήσετε χρήματα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στις πόλεις, αποφύγετε να κάνετε κράτηση εντός πέντε τετραγώνων από το CBD. Όταν ψάχνετε για εναλλακτική λύση, επιλέξτε περιοχές με καλές δημόσιες συγκοινωνίες και εύκολη πρόσβαση πίσω στο CBD.

Ομαδοποιήστε τα ταξίδια σας

Από την πανδημία, πολλοί από τους πελάτες του Corporate Traveller έχουν αλλάξει τη συχνότητα και τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Ενώ τα αυθημερόν ταξίδια ήταν εξαιρετικά δημοφιλή το 2019, τα εβδομαδιαία ταξίδια παίρνουν τη σκυτάλη, καθώς οι επιχειρήσεις ομαδοποιούν πολλές συναντήσεις σε ένα μονοήμερο ταξίδι δύο ή τριών ημερών – και περιστασιακά ένα ταξίδι αναψυχής στο τέλος.

Η ευελιξία υπερτερεί της πίστης για τη μείωση του κόστους

Η παραμονή στην ίδια ομάδα ξενοδοχείων ή αεροπορική εταιρεία επειδή συμμετέχετε σε πρόγραμμα αφοσίωσης μπορεί να σας προσφέρει μοναδικά προνόμια και προσφορές, αλλά μπορεί να μην ισοδυναμεί με φθηνότερα ταξίδια κατά τη διάρκεια του έτους. Συγκρίνετε τακτικά τις τιμές με άλλους ταξιδιωτικούς παρόχους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη αξία. Εναλλακτικά, ορίστε ένα ανώτατο όριο κόστους για τα ταξίδια και επιτρέψτε στους υπαλλήλους σας να επιλέξουν τα δικά τους ξενοδοχεία και πτήσεις. Αυτό δίνει στους ταξιδιώτες την κυριότητα των επαγγελματικών τους ταξιδιών και καλύτερη ικανοποίηση των εργαζομένων, ενώ διασφαλίζει ότι το κόστος ανταποκρίνεται σε ένα συμφωνημένο ποσοστό.

Εγγραφείτε σε προγράμματα προστιθέμενης αξίας και εγγραφείτε σε ταξιδιωτικά ενημερωτικά δελτία

Αξίζει να εγγραφείτε επιλεκτικά στα ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιρειών για να παρακολουθείτε τους κωδικούς εκπτώσεων και προσφορών αποκλειστικά για τους συνδρομητές. Για παράδειγμα, η Qantas ανακοίνωσε πρόσφατα το Companion Sale – μειωμένες τιμές σε ζευγάρια ταξιδιωτικών κρατήσεων – στο ενημερωτικό της δελτίο. Οι επιχειρήσεις μπορούν να διαβιβάσουν αυτές τις προσφορές στον πάροχο διαχείρισης ταξιδιών τους,  για να κλείσουν την ειδική τιμή για λογαριασμό τους. Ένας καλός πάροχος διαχείρισης ταξιδιών θα πρέπει επίσης να προσφέρει προσφορές για τους πελάτες του.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις