Αεροπλάνο: Το skiplagging και οι κίνδυνοι που κρύβει – Πώς θα γλιτώσετε λεφτά σε πτήσεις

Οι αεροπορικές το σιχαίνονται και ο επιβάτης μπορεί να μπλέξει άσχημα

76

Μια νέα μόδα έχει κατακλύσει το TikTok, με πολλούς influencers να συστήνουν στους φαν τους το skiplagging.

«Εάν δεν το ξέρεις, το ‘Skiplagged’ είναι μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών που σου δείχνει πτήσεις. Βασικά, σου δείχνει τις πτήσεις που οι αεροπορικές εταιρείες δε θέλουν να δεις. Κρυφές πτήσεις πόλεων».

Οι αεροπορικές το σιχαίνονται και ο επιβάτης μπορεί να μπλέξει άσχημα

«Αυτή είναι η συμβουλή μου εάν θέλετε να δοκιμάσετε το ‘Skiplagged’. Μην το κάνεις συχνά. Μη δίνετε τις αποσκευές σας, θα καταλήξουν στην πόλη του τελικού προορισμού. Να αγοράσετε εισιτήριο χωρίς επιστροφή και να γνωρίζεις ποια είναι τα ρίσκα. Παραβιάζετε τους όρους υπηρεσίας των αεροπορικών εταιρειών».

Την ίδια ώρα, χιλιάδες το κάνουν και ο λόγος είναι απλός, γλιτώνουν πάρα πολλά λεφτά.

«Το ‘skiplagging’ είναι μια τεχνική ταξιδιού όπου εξοικονομείτε χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια, κλείνοντας ένα εισιτήριο με ενδιάμεσο προορισμό το μέρος που πραγματικά θέλετε να πάτε και να κατεβείτε εκεί. Ας υποθέσουμε ότι ένας αγώνας Super Bowl γίνεται στο Ντάλας και οι πτήσεις προς το Ντάλας είναι απίστευτα ακριβές, αλλά οι πτήσεις προς το Σαν Ντιέγκο μέσω Ντάλας είναι εξαιρετικά φθηνές. Θα έπρεπε απλώς να κλείσετε ένα εισιτήριο για το Σαν Ντιέγκο μέσω Ντάλας και να κατεβείτε στο Ντάλας και να βγείτε από το αεροδρόμιο», λέει σε ρεπορτάζ του το ABC.

Έτσι, αν η απευθείας πτήση Νέα Υόρκη – Λος Άντζελες κάνει 500 δολάρια, μπορεί να βρείτε πτήση για Σιάτλ μέσω Λος Άντζελες με 300.

Οι κίνδυνοι

«Κάποιοι επιβάτες εγκαταλείπουν την δεύτερη πτήση και απλά μένουν στο Λος Άντζελες. Αν σε πιάσουν να το κάνεις αυτό, έχουν το δικαίωμα να σου ζητήσουν χρήματα ή να ακυρώσουν τον ταξιδιωτικό σου λογαριασμό. Η United Airlines και η Orbitz μήνυσαν την skiplagged το 2014. Η ιστοσελίδα βοηθά επιβάτες να βρουν φτηνότερες πτήσεις».

Ένας κίνδυνος είναι η αεροπορική να ακυρώσει τα ταξίδια επιστροφής.

«Η αεροπορική, το πιθανότερο είναι, να ακυρώσει τα εισιτήρια επιστροφής μόλις καταλάβει πως ποτέ δεν ολοκλήρωσες το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού».

Ένας άλλος κίνδυνος είναι πολύ απλά να μην πάτε τελικά εκεί που νομίζατε πως θα πηγαίνατε.

«Να έχετε τον νου σας για αλλαγές στις πτήσεις. Είχα περιπτώσεις που οι ενδιάμεσοι σταθμοί άλλαξαν, ειδικά όταν έκλεισα τα εισιτήρια πολύ καιρό νωρίτερα. Η πτήση πήγαινε στον ίδιο τελικό προορισμό αλλά άλλαξε ο ενδιάμεσος».

Σε κάθε περίπτωση, το ρίσκο είναι μεγάλο και οι ειδικοί των ταξιδιών θα πουν πως υπάρχουν λιγότερο επικίνδυνοι τρόποι να ταξιδέψει φτηνά. Κανείς από την άλλη, όσοι αποδέχονται το ρίσκο, θα πουν πως δεν αλλάζουν το skiplagging με τίποτα, επειδή κερδίζουν χρήματα αλλά και νιώθουν πως παίρνουν τη ρεβάνς στα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις