Τα περίεργα έθιμα και συνήθειες σε προορισμούς στον κόσμο, αποκαλύπτει η Remitly. Πρόκειται για τις πιο ασυνήθιστες και μοναδικές πρακτικές εθιμοτυπίας.
Περίεργες συνήθειες στο φαγητό
Το να κάθεσαι για φαγητό είναι μια κοινή πρακτική που έχει κάθε πολιτισμός στον κόσμο. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι τρόποι στο τραπέζι διαφέρουν πολύ από χώρα σε χώρα.
Όσον αφορά στον τρόπο κατανάλωσης του φαγητού, οι Μεξικανοί πιστεύουν ότι το tacos πρέπει πάντα να τρώγεται με τα χέρια. Αντίθετα, στη Νορβηγία θεωρείται αγενές να τρώτε οποιοδήποτε φαγητό χωρίς μαχαιροπίρουνα.
Οι Ιταλοί θεωρούν την παρμεζάνα στην πίτσα τραγωδία. Στη Γαλλία αποθαρρύνεται η κατανάλωση μαρτίνι ή ένα ουίσκι πριν από το δείπνο, καθώς πιστεύεται ότι μουδιάζουν τον ουρανίσκο.
Είναι παράδοση να περνάτε πάντα μια καράφα κρασιού προς τα αριστερά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν κάποιος αργεί πολύ να την δώσει στον επόμενο, θα ερωτηθεί αν γνωρίζει τον επίσκοπο του Νόριτς, ως προτροπή να την παραδώσει.
Ο επίσκοπος του Νόργουιτς ήταν γνωστός για την αδυναμία του να κρατήσει το ποτό του και συχνά αποκοιμιόταν με την καράφα μπροστά του, από όπου προέρχεται αυτό το περίεργο έθιμο.
Οι Κινέζοι δεν θα ρίξουν ποτέ ένα ψάρι στο πιάτο λόγω της συσχέτισης του με την κακή τύχη.
Και ενώ το ρέψιμο θεωρείται αγενές σε ορισμένες χώρες, στην Ισλανδία και τη Σενεγάλη θεωρείται ως κομπλιμέντο στο σεφ.
Το ίδιο ισχύει και για το slurpping στο φαγητό, που συνηθίζεται στην Ιαπωνία και θεωρείται ως μέσο έκφρασης ευγνωμοσύνης για το γεύμα.
Στις ΗΠΑ το φιλοδώρημα είναι σύνηθες και όταν τελειώσετε ένα γεύμα στην Αυστραλία, αποφύγετε να πείτε «i’m stuffed», εκτός αν θέλετε οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι είστε έγκυος.
Σχετικά με την ώρα
Αλλά τι γίνεται με πόσο νωρίς ή αργά μπορείτε να φτάσετε για δείπνο ή μια επαγγελματική συνάντηση;
Η έρευνα έδειξε ότι περισσότερες χώρες προτιμούν μια χαλαρή προσέγγιση στη μέτρηση του χρόνου, με τον Καναδά, την Κόστα Ρίκα, την Κούβα, την Κύπρο, την Κένυα και την Ουρουγουάη να επιλέγουν καθυστέρηση.
Ωστόσο, το αντίθετο συμβαίνει στην Πολωνία, τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία. Η καθυστέρηση θεωρείται αγενής και τηρείται αυστηρή τήρηση του χρόνου.
Η ηλικία δεν είναι απλώς ένας αριθμός
Ενώ οι περισσότεροι πολιτισμοί προσπαθούν να δείχνουν σεβασμό στους ηλικιωμένους, η μελέτη αποκάλυψε ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό ποικίλλει πολύ από χώρα σε χώρα.
Στη Γουινέα, η οπτική επαφή με τους ηλικιωμένους αποφεύγεται, ενώ οι ηλικιωμένοι του Νεπάλ αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη επισημότητα από αυτούς της μέσης ηλικίας.
Το να χαιρετάς πρώτα τους ηλικιωμένους είναι κοινή εθιμοτυπία στην Αγκόλα, την Μποτσουάνα και τον Λίβανο, ενώ στο Βιετνάμ, ο μεγαλύτερος τρώει πρώτος όταν δειπνεί.
Χειρονομίες
Οι χειρονομίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας όταν δεν έχετε κατακτήσει πλήρως τη γλώσσα της χώρας που είστε. Ωστόσο με βάση την ποικιλία των αντιληπτών νοημάτων είναι εύκολο να παρερμηνευτούν οι χειρονομίες.
Το να δείχνεις κάποιον θεωρείται αγενές στον Εκουαδόρ, τη Νικαράγουα, την Ινδονησία και τη Μαλαισία μεταξύ άλλων.
Στα δύο πρώτα, προτιμάται ως εναλλακτική λύση το μάζεμα των χειλιών σε κάποιον, ενώ στα δύο τελευταία, είναι αποδεκτό να δείχνεις με τον αντίχειρα σου και όχι με το δείκτη.
Άλλες περίεργα έθιμα είναι να κάνετε καραόκε όταν φιλοξενείτε επισκέπτες στη Νότια Κορέα, να πηγαίνετε στη σάουνα γυμνοί στη Φινλανδία, ακόμα κι αν είναι για επαγγελματικούς σκοπούς και η παράδοση της Βενεζουέλας να τοποθετείτε μια σκούπα πίσω από την πόρτα για να πείτε στους επισκέπτες ότι ήρθε η ώρα να φύγουν.