Αύξηση κρατήσεων τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο στη Μεσόγειο, βλέπουν Βρετανοί πράκτορες

31

Οι θερινοί καύσωνες στη Μεσόγειο είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αλλαγή του χρόνου που οι βρετανικές οικογένειες κάνουν τις κύριες διακοπές τους, τονίζουν ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του travelweekly, ορισμένοι πράκτορες έχουν ήδη αναφέρει αύξηση των κρατήσεων για προορισμούς όπως η Ελλάδα κατά τους πιο δροσερούς μήνες Μάιο και Οκτώβριο, γι αυτό και εισηγούνται στην κυβέρνηση να επανεξετάσει τη διάρκεια και το χρονοδιάγραμμα των βασικών σχολικών διακοπών.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα και Ιταλία τον εφετινό Ιούλιο υπήρξαν αρκετές ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από 45 βαθμούς.

Ο καύσωνας επέτρεψε επίσης στις δασικές πυρκαγιές να εξαπλωθούν περισσότερο από το κανονικό . Η έκταση που κάηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα ήταν σχεδόν δυόμισι φορές ο μέσος όρος για την συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Η διευθύντρια του TravelTime World, Ashley Quint, είπε ότι το πρακτορείο είχε ήδη παρατηρήσει περισσότερες οικογένειες να ενδιαφέρονται για διακοπές στη Μεσόγειο κατά τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες για να αποφύγουν τη ζέστη του καλοκαιριού.

Είπε η κυρία Quint: «Υπάρχει μια γενική τάση για κρατήσεις προς τον Μάιο, τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο και τα Χριστούγεννα. Τα τελευταία χρόνια οι πελάτες μας είπαν ότι δεν θέλουν να πάνε στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία το καλοκαίρι, επειδή έχει πολύ ζέστη, οπότε έχουμε αρχίσει να κάνουμε αυτού του είδους τις συζητήσεις».

«Πιστεύω”, κατέληξε, “ότι θα δείτε περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν διαφορετικά πράγματα και διαφορετικούς προορισμούς σε διαφορετικές εποχές του χρόνου».

Ο ιδιοκτήτης του Deben Travel, Lee Hunt, τόνισε ότι μπορεί να δούμε περισσότερους πολίτες να θέλουν να ταξιδέψουν την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο, γι αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση να εξετάσει το πότε θα πραγματοποιούνται οι σχολικές διακοπές.

Ο πρόεδρος της Miles Morgan Travel, Μάιλς Μόργκαν, δήλωσε ότι οι οικογένειες θα συνεχίσουν να φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσόγειο, παρά τη ζέστη, εκτός εάν υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στις ημερομηνίες των σχολικών διακοπών.

Ο πιο δημοφιλής μήνας για αναχωρήσεις του πρακτορείου είναι ο Σεπτέμβριος, όταν τελειώσουν οι σχολικές διακοπές, με πελάτες ηλικιωμένους και συνταξιούχους.

Τα γραφεία εσωτερικού τουρισμού ανέφεραν επίσης ότι ο καύσωνας στην Ευρώπη έχει ενισχύσει τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι παραθεριστές προσπαθούν να αποφύγουν τον καιρό στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις