GBTA : Επιταχυνόμενη ανάπτυξη για τα επαγγελματικά ταξίδια

27

Η Παγκόσμια Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδίων (GBTA) έχει προβλέψει μια «επιταχυνόμενη ανάκαμψη» στα εταιρικά ταξίδια με τις περισσότερες κορυφαίες οικονομίες να αναμένεται να αποφύγουν την ύφεση φέτος.

Η GBTA χαιρέτισε την ανάκαμψη του κλάδου την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου της στο Ντάλας την περασμένη Δευτέρα, καθώς παρουσίασε την τελευταία έκθεση Business Travel Index (BTI) Outlook που συντάχθηκε με τη Visa.

Οι εταιρικές δαπάνες ξεπερνούν τα προ πανδημικά επίπεδα

Η έκθεση προβλέπει ότι οι παγκόσμιες εταιρικές ταξιδιωτικές δαπάνες θα ξεπεράσουν το προ-πανδημικό επίπεδο των 1,4 τρισ. δολαρίων το 2024 και θα φτάσουν τα 1,8 τρισ. δολάρια έως το 2027 «λόγω της περιορισμένης ζήτησης, της επιστροφής των ταξιδίων και των συναντήσεων, του βελτιωμένου τοπίου Covid, των σταθερών οικονομικών συνθηκών και του πληθωρισμού”.

Η GBTA και η Visa είχαν προηγουμένως προβλέψει ανάκαμψη στα επίπεδα του 2019 μόνο μέχρι τα μέσα του 2026.

Ανάπτυξη 32% στις εταιρικές ταξιδιωτικές δαπάνες

Η έκθεση σημειώνει ότι οι εταιρικές ταξιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 47% στα 1,03 τρισ. δολάρια το 2022 και προβλέπει ανάπτυξη 32% φέτος «τροφοδοτούμενη από τη μειωμένη ζήτηση, τις ευνοϊκότερες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και τους κινδύνους ύφεσης που δεν έχουν ακόμη συμβεί.

Το σύνολο των 1,03 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022 περιλάμβανε 183 δισεκατομμύρια δολάρια για πτήσεις, 395 δισεκατομμύρια δολάρια για τη φιλοξενία, 191 δισεκατομμύρια δολάρια για τρόφιμα και ποτά, 138 δισεκατομμύρια δολάρια για επίγειες μεταφορές και 121 δισεκατομμύρια δολάρια για άλλα έξοδα.

Ωστόσο, η έκθεση προειδοποιεί: «Παραμένουν πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, του επίμονου πληθωρισμού σε ορισμένες περιοχές, των πολύ πιο αυστηρών παγκόσμιων χρηματοοικονομικών συνθηκών και της επιδείνωσης του μεταποιητικού τομέα».

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η ανάκαμψη συνεχίζει να ποικίλλει ανά περιοχή και κλάδο, με την Ασία-Ειρηνικό να υστερεί πέρυσι λόγω της καθυστερημένης επαναλειτουργίας της Κίνας.

Η Κίνα στην κορυφή

Ωστόσο, προβλέπει ότι η Κίνα θα επιστρέψει ως η νούμερο ένα αγορά επαγγελματικών ταξιδιών στον κόσμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η έκθεση BTI Outlook περιλαμβάνει δεδομένα από μια έρευνα GBTA σε 4.700 επαγγελματίες ταξιδιώτες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική, η οποία υπολογίζει τις τρέχουσες δαπάνες επαγγελματικών ταξιδιών σε 1.018 δολάρια ανά άτομο ανά ταξίδι.

Τέλος, τρεις στους πέντε επαγγελματίες ταξιδιώτες (62%) ανέφεραν ότι συνδυάζουν επαγγελματικά και προσωπικά ταξίδια πιο συχνά από ό,τι το 2019, με το 42% να προσθέτει ημέρες αναψυχής στα επαγγελματικά ταξίδια.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις