Jet2holidays : Η Τουρκία ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός των τελευταίων πέντε ετών

42

Η Τουρκία είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός διακοπών των τελευταίων πέντε ετών σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Jet2holidays. Μάλιστα τα πτητικά του προγράμματα αυξήθηκαν κατά 200% από το 2018.

Η εν λόγω ανάπτυξη οφείλεται στη ζήτηση με αποτέλεσμα την άνοδο της συχνότητας πτήσεων, τις μεγαλύτερες σεζόν και την έναρξη των διακοπών σε έναν νέο τουρκικό προορισμό, τη Σμύρνη, το 2019.

Οι προσιτές τιμές, ο ήλιος όλο το χρόνο και η φυσική ομορφιά κάνουν επίσης την Τουρκία μια δημοφιλή επιλογή για ζευγάρια και οικογένειες.

Η ιστορία και ο πολιτισμός είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στη δημοτικότητα της χώρας ως προορισμός διακοπών, με τις διάσημες αρχαίες τοποθεσίες και τα ορόσημα να προσελκύουν τα πλήθη.

Τα ευρήματα έρχονται αφού ο τουριστικός πράκτορας ανέθεσε έρευνα σε 2.000 ενήλικες για να αποκαλύψει τα καλύτερα πράγματα για τις διακοπές στην Τουρκία – με την κουζίνα της χώρας να είναι ένα από τα κορυφαία σημεία πώλησης.

Ο μπακλαβάς ψηφίστηκε ως το αγαπημένο τουρκικό φαγητό (21%), ακολουθούμενο από το λουκούμι (21%) και το σπιτικό τούρκικο ντόνερ κεμπάπ (20%).

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις