Οι Βρετανοί συνεχίζουν να κάνουν κράτηση για διακοπές

Σύνταξη: tourismtoday.gr

37

Οι Βρετανοί συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις διακοπές σε σχέση με οτιδήποτε άλλο, σύμφωνα με στοιχεία της Not Just Travel.

Ο Αύγουστος αποδεικνύεται ότι είναι ένας μήνας ρεκόρ. Και παρά το γεγονός ότι απομένουν ακόμη λίγες ημέρες, οι κρατήσεις συνεχίζονται.

Χάρη στις πωλήσεις της τελευταίας στιγμής και τις κρατήσεις για το επόμενο έτος, τα στοιχεία στα μέσα Αυγούστου έχουν ήδη αυξηθεί κατά 25% από έτος σε έτος.

Οι Βρετανοί ξοδεύουν περισσότερα στις διακοπές, καθώς η αξία κράτησης είναι κατά μέσο όρο 607 λίρες.

  • Σχεδόν οι μισές κρατήσεις (46%) αφορούν διακοπές last minute.
  • 31% είναι για χειμώνα 23/24.
  • Το 81% των κρατήσεων είναι από ενήλικες, δηλαδή ζευγάρια και μεγαλύτερους ταξιδιώτες.
  • Οι πωλήσεις κρουαζιέρας είναι 2,5 φορές αυξημένες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Αυτόν τον μήνα μέχρι στιγμής έχουμε πληρώσει περισσότερη προμήθεια στους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους από ποτέ. Οι πωλήσεις είναι απλά συγκλονιστικές, λέει ο Steve Witt, συνιδρυτής του Not Just Travel.
Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ένας αργός μήνας όσον αφορά στις κρατήσεις διακοπών, αλλά πολλοί από τους συμβούλους μας ήταν πιο απασχολημένοι από ποτέ».

Το Not Just Travel έχει απολαύσει μήνες ρεκόρ όσον αφορά στις πωλήσεις διακοπών αλλά και την πρόσληψη δικαιοδόχων ταξιδιών.
Αρκετοί άνθρωποι επωφελούνται από την ταξιδιωτική έκρηξη και εκπαιδεύονται ως ταξιδιωτικοί σύμβουλοι για κατ’ οίκον εργασία.
Ο Αύγουστος του 2022 έχει σπάσει προηγούμενα ρεκόρ πωλήσεων.

Παράλληλα η έρευνα του Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το καταναλωτικό κλίμα από την PwC διαπίστωσε ότι η εμπιστοσύνη είχε βελτιωθεί από το χαμηλό του -44 μονάδων τον περασμένο Σεπτέμβριο σε -13, σύμφωνα με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο από το 2008.
Διαπίστωσε ότι οι διακοπές παρέμειναν μία από τις ισχυρότερες κατηγορίες των καταναλωτών.

«Τα ταξίδια αποτελούν προτεραιότητα και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από ό,τι ελπίζαμε στις αρχές του έτους, επισημαίνει η Ellen Scott, συνεργάτης της PwC Consulting Business Strategy.

Το premium τμήμα της αγοράς πηγαίνει δυναμικά. Η ζήτηση για ταξίδια είναι ιδιαίτερα ισχυρή μεταξύ των ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις