Πότε θα βρείτε χαμηλές τιμές για ταξίδια στην Ευρώπη

Σύνταξη: tourismtoday.gr

29

Την καλύτερη εποχή για να βρείτε χαμηλές τιμές σε ταξίδια σε πόλεις στην Ευρώπη -μεταξύ των οποίων και η Αθήνα- αποκαλύπτει η Kayak.

Χρησιμοποιώντας το νέο εργαλείο της «Καλύτερη ώρα για ταξίδι», βρήκε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

Όπως υπογραμμίζεται «η Ελλάδα έχει υποστεί ρεκόρ καύσωνα αυτό το καλοκαίρι. Στην Αθήνα, οι ώρες παραμονής στην Ακρόπολη ήταν περιορισμένες τις πιο ζεστές στιγμές της ημέρας για να κρατήσουν τους τουρίστες ασφαλείς».

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για φθηνά ταξίδια σε Αθήνα

Η Kayak συνιστά σε ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν την Αθήνα, όταν ο καιρός είναι λίγο πιο δροσερός, να επιλέξουν τον Μάρτιο.

Το νέο εργαλείο της λέει ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι χαμηλότερα από το συνηθισμένο, οι θερμοκρασίες είναι κατά μέσο όρο 12°C και υπάρχουν λιγότεροι επισκέπτες από ό,τι άλλες εποχές του χρόνου.

Τα αεροπορικά εισιτήρια από το Schiphol για παράδειγμα κοστίζουν κατά μέσο όρο 160 ευρώ κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, αλλά ταξιδεύοντας από τις 20 έως τις 26 Μαρτίου πέφτουν έως και 146 ευρώ.

Όσον αφορά τη διαμονή στην ελληνική πρωτεύουσα, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση τις καθημερινές είναι 97 ευρώ και 110 τα Σαββατοκύριακα.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ταξιδέψετε στην Κροατία

O Μάρτιος προσφέρει τις φθηνότερες πτήσεις από το Schiphol προς δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κροατία.
Tην παράκτια πόλη του Σπλιτ και την περιτειχισμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ.

Το μέσο κόστος για τις πτήσεις προς το Σπλιτ τον Μάρτιο ήταν 135 ευρώ, μειώνεται στα 123 ευρώ εάν ταξιδεύετε την τελευταία εβδομάδα του μήνα, σύμφωνα με το Kayak.
Για το Ντουμπρόβνικ , ο μέσος όρος είναι 145 ευρώ με την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου να προσφέρει χαμηλότερη τιμή 132.

Η έκρηξη των ταξιδιών σήμαινε επίσης μεγαλύτερα πλήθη, αλλά και οι δύο αυτές πόλεις της Κροατίας έχουν συνήθως μερικούς από τους χαμηλότερους αριθμούς επισκεπτών τους τον Μάρτιο.

Η διαμονή στο Ντουμπρόβνικ θα σας κοστίσει περίπου 110 ευρώ ανά διανυκτέρευση τις καθημερινές και 123 ευρώ το Σαββατοκύριακο.
Είναι ελαφρώς φθηνότερο να μείνετε στο Σπλιτ με 105 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο για μια καθημερινή και 116 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ταξιδέψετε στη Βαρκελώνη

Ο Φεβρουάριος είναι η καλύτερη εποχή για να κάνετε ένα διάλειμμα στην πόλη της Βαρκελώνης , σύμφωνα με το νέο εργαλείο του Kayak.
Αυτή η συχνά πολυσύχναστη πόλη βλέπει λιγότερους επισκέπτες κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους, αλλά οι τιμές των πτήσεων είναι πιο ακριβές κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο.

Τον Φεβρουάριο, μια πτήση θα σας κοστίσει περίπου 104 ευρώ, αλλά μπορεί να πέσει έως και 95 ευρώ εάν επιλέξετε τις σωστές ημερομηνίες.
Το 2024, αυτές οι ακριβείς ημερομηνίες θα είναι από τις 6 έως τις 12 Φεβρουαρίου και το εργαλείο συνιστά να κάνετε κράτηση πριν από τα τέλη Οκτωβρίου για να εξασφαλίσετε αυτές τις τιμές.

Ωστόσο, υπάρχει μικρή απόδοση όσον αφορά τον καιρό, με θερμοκρασίες περίπου 10°C. Κατά μέσο όρο, ένα ξενοδοχείο θα σας επιστρέφει 170 ευρώ ανά διανυκτέρευση τις καθημερινές και 188 ευρώ τη βραδιά τα Σαββατοκύριακα.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ταξιδέψετε στην Κύπρο

Η Κύπρος φημίζεται για τις παραλίες με τη λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της.
Αλλά η χώρα υποφέρει από overtourism τα τελευταία χρόνια.

Το Kayak προτείνει τον Νοέμβριο ως τον καλύτερο μήνα για να ταξιδέψετε σε αυτό το νησί της Μεσογείου.
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι χαμηλότερα από το μέσο όρο, οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι γύρω στους 17°C και θα χάσετε τους πιο πολυσύχναστους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Φέτος, συνιστά να ταξιδέψετε από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου, όταν οι πτήσεις κοστίζουν περίπου 140 ευρώ και οι τιμές ξενοδοχείων στη Λανάρκα είναι περίπου 85 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Τι γίνεται όμως αν ψάχνετε για τις απόλυτες καλύτερες διαθέσιμες τιμές; Οι πτήσεις προς την Κύπρο βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο τον Μάρτιο σύμφωνα με το Kayak, περίπου 136 ευρώ.

Εάν θέλετε λίγη ζεστασιά, ωστόσο, θα απογοητευτείτε με τις μέσες θερμοκρασίες που φτάνουν μόλις τους 13°C και πέφτουν έως και τους 8°C.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!