Ο Όμιλος Alltours μετατρέπεται σε Ίδρυμα

Ο φιλέλληνας ιδιοκτήτης του Alltours, Willi Verhuven, φωτογραφίζεται σε ελληνικό νησί

41

Σε Ίδρυμα μετατρέπεται ολόκληρος ο όμιλος εταιρειών του τουρ οπερέιτορ Alltours, όπως αποκάλυψε το ιδιοκτήτης του Willi Verhuven, σε συνέντευξη Τύπου με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων το οικονομικό έτος 2022/2023, που έκλεισε στις 31 Οκτωβρίου.

Όπως είπε, έχει ήδη δρομολογηθεί το Alltours Foundation, που θα περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες του Ομίλου, δηλαδή τους  τουριστικούς πράκτορες Alltours και Byebye, την αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων Alltours Reisecenter με περίπου 170 γραφεία, το  πρακτορείο εισερχόμενου τουρισμού Viajes Allsun και την Alltours Espana με 30 ξενοδοχεία Allsun στη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και την Κρήτη. Το οικονομικό έτος 2022/2023, ο όμιλος κατέγραψε κέρδη περίπου 74 εκατ. ευρώ προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων.

Η μετατροπή του Ομίλου σε Ίδρυμα σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν μπορούν ούτε να δοθούν κληρονομιά σε οποιονδήποτε ούτε να πουληθούν, όπως τόνισε ο Willi Verhuven.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι να διατηρήσει τον όμιλο Alltours στη σημερινή του μορφή και να υποστηρίξει άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ο Alltours δραστηριοποιείται πολύ σε αυτόν τον τομέα από το 2006, τόνισε ο κ.Verhuven, μεταξύ άλλων, με έργα στη Σρι Λάνκα και την Ινδία. Στο μέλλον, όλα τα κέρδη, μείον τις απαραίτητες επενδύσεις, θα χρησιμοποιούνται για τη βοήθεια παιδιών που έχουν ανάγκη.

Ο ίδιος ο κ.Verhuven θέλει να αποσυρθεί από τις επιχειρησιακές δραστηριότητες μεσοπρόθεσμα και να επικεντρωθεί κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα στο συμβουλευτικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!