Η Ισπανία προσφέρει την καλύτερη βίζα digital nomads από 38 χώρες στον κόσμο που εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές θεωρήσεων, αν και την κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Η χώρα έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος βολικός προορισμός στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες που επιθυμούν να εργαστούν απολαμβάνοντας τη ζωή σε ένα ζωντανό και πολιτιστικά πλούσιο περιβάλλον.
Αυτό αποκαλύπτει το πρόσφατο Digital Nomad Visa Index από το VisaGuide.World, το οποίο αναλύει και κατατάσσει τις βίζες που προσφέρονται σε ψηφιακούς νομάδες από 38 χώρες του κόσμου με βάση διάφορους παράγοντες.
Την Ισπανία ακολουθεί η Αργεντινή στη δεύτερη θέση, η Ρουμανία κατατάσσεται τρίτη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στην τέταρτη και η Κροατία -το νεότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Χώρου Σένγκεν- καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση της λίστας.
Γιατί η Ισπανία έχει την καλύτερη βίζα digital nomads στον κόσμο
Η απαίτηση χαμηλού εισοδήματος που ισχύει για τη λήψη βίζας digital nomads στην Ισπανία και το χαμηλότερο κόστος ζωής σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της λίστας, δεν είναι τα μόνα πράγματα καθιστώντας την Ισπανία την πιο βολική επιλογή για απομακρυσμένους εργαζόμενους.
Η κατάταξη επισημαίνει ότι κάποιος μπορεί να καταφέρει να ζήσει στην Ισπανία με τουλάχιστον 641 ευρώ το μήνα. Αυτό την καθιστά μια από τις πιο φιλικές προς τον προϋπολογισμό επιλογές. Ωστόσο, οι αρχές ζητούν από τους αιτούντες να αποδείξουν ότι μπορούν να κερδίζουν τουλάχιστον 2.140 ευρώ μηνιαίως, προκειμένου να ζήσουν εκεί.
Εκτός από τους βολικούς κανόνες θεώρησης για ψηφιακούς νομάδες, η Ισπανία είναι διάσημη ιδιαίτερα μεταξύ των τουριστών, των ψηφιακών νομάδων και όσων επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν εκεί, λόγω των ηλιόλουστων παραλιών της στη Μεσόγειο, των γραφικών τοπίων των Πυρηναίων, της κουλτούρας της σιέστα, το αργά βραδινό φαγητό και τα πολλά φεστιβάλ. Επιπλέον, κατατάσσεται ως η πιο ευτυχισμένη χώρα από τις 38 άλλες σε αυτή τη λίστα.
Οι 15 ευρωπαϊκές χώρες
Επί του παρόντος, 15 ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν ψηφιακές νομαδικές βίζες, επτά από τις οποίες κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα. Αυτές είναι
- Ισπανία (1η θέση)
- Ρουμανία (3η θέση)
- Κροατία (5η θέση)
- Πορτογαλία (6η θέση)
- Μάλτα (8η θέση)
- Νορβηγία (9η θέση)
- Ανδόρα (10η θέση)
- Μαυροβούνιο (12η θέση)
- Τσεχία (17η θέση)
- Ουγγαρία (18η θέση)
- Εσθονία (20η θέση)
- Γεωργία (24η θέση)
- Ελλάδα (28η θέση)
- Ισλανδία (36 θέση)
- Κύπρος (37η θέση)
Όλες αυτές οι χώρες προσφέρουν μοναδικές συνθήκες στους ψηφιακούς νομάδες, για να ζήσουν στην επικράτεια τους, δουλεύοντας σε άλλη χώρα.
Από τις 15, η Ισλανδία έχει την υψηλότερη απαίτηση εισοδήματος που ορίζεται στα 7.000 ευρώ.