Εχεις μπει στο αεροπλάνο κι αφού έχεις καθίσει αρχίζεις να τακτοποιείς τα πράγματα σου. Το σημείο που χρησιμοποιείς περισσότερο και που το έχεις μπροστά στα μάτια σου είναι η τσέπη του μπροστινού σου καθίσματος, οπότε και βάζεις εκεί ό, τι μπορείς. Μάλλον θα πρέπει να το ξανά σκεφθείς και να μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά.
Το σημείο αυτό θεωρείται ένα από τα πιο βρώμικα μέρη που μπορείς να βρεις σε ένα αεροπλάνο. Ενώ αφαιρούνται τα σκουπίδια μέσα από εκεί δυστυχώς δεν απολυμαίνονται ποτέ και ούτε καθαρίζονται. Χαρακτηριστικά είπε μια αεροσυνοδός. Έχουν βρεθεί σύμφωνα με μια αεροσυνοδό από βρώμικα χαρτομάντηλα, μαχαιροπήρουνα,κάλτσες, τσίχλες, μισοφαγωμένα φαγητά και άλλα πολλά.
Σκέψου για παράδειγμα πως ένας επιβάτης βήχει μέσα σε ένα σωρό χαρτομάντιλα και αντί να τα πετάξει αμέσως, τα βάζει στην τσέπη του καθίσματος. Είναι συνηθισμένο. Τώρα, φαντάσου ότι είσαι στην επόμενη πτήση και κάθεσαι στην ίδια θέση. Βάζεις τα ακουστικά σου και βάζεις το τηλέφωνό σου στην τσέπη του καθίσματος για φύλαξη. Ή, ίσως βάλεις το tablet ή τον φορητό υπολογιστή σου εκεί. Τώρα, την επόμενη φορά που θα χειριστείς τη συσκευή σου, ενδέχεται να έχεις μικρόβια στα χέρια σου — ή πιθανώς στο πρόσωπο, το στόμα και τα μάτια σου.
Φυσικά, οι τσέπες στο πίσω μέρος του καθίσματος δεν είναι οι μόνες θέσεις γεμάτες μικρόβια σε ένα αεροπλάνο, παντού, από τις τουαλέτες μέχρι τα τραπέζια των δίσκων, φιλοξενούν πολλά βακτήρια και ιούς. Σύμφωνα με το Travel and Leisure, οι δοκιμές επιχρίσματος που έγιναν από την Canadian Broadcasting Corporation στα προσκέφαλα των καθισμάτων επέστρεψαν με Staphylococcus, E. coli και αιμολυτικά βακτήρια. Οι τσέπες της πλάτης των καθισμάτων βρέθηκαν θετικές για αερόβια βακτήρια, μούχλα, κολοβακτηρίδια και E.coli. Ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση των μικροβίων είναι η χρήση απολυμαντικού χεριών, σύμφωνα με μια μελέτη . Η χρήση απολυμαντικών μαντηλιών σε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος, των τραπεζιών, της ζώνης ασφαλείας, βασικά όλων, είναι επίσης μια επιλογή.