Στις κορυφαίες χώρες για βίζα συνταξιοδότησης η Ελλάδα

Σύνταξη: tourismtoday.gr

25

Πέρα από τις βίζες για digital nomads, υπάρχουν και αυτές για συνταξιούχους που θέλουν να μετακομίσουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε ηλιόλουστους προορισμούς.

Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές επιλογές σε χώρες και αυτές με τις καλύτερες βίζες συνταξιοδότησης, αποκαλύπτει η Penfold.

Πρόκειται για έξι κράτη ιδανικά για συνταξιούχους που κατατάσσονται ανάλογα με το εισόδημα που χρειάζεται για να γίνει αίτηση.

Η Πορτογαλία βρίσκεται στην κορυφή και είναι μία ελκυστική επιλογή για πολλούς υπηκόους τρίτων χωρών, η Ελλάδα είναι στην 4η θέση.

Οι κορυφαίες χώρες στην Ευρώπη για βίζα συνταξιοδότησης

1. Πορτογαλία

Απαιτεί ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα 820 ευρώ, που μπορεί να προέρχεται από μια ποικιλία διαφορετικών πηγών, συμπεριλαμβανομένων συντάξεων, ενοικιαζόμενων ακινήτων ή επενδύσεων.

Θα πρέπει επίσης να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι έχετε ένα μέρος για να ζήσετε και ότι μπορείτε να περάσετε τουλάχιστον 16 μήνες στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο ετών σας στη χώρα.

Η βίζα έχει χαμηλότερα τέλη αίτησης από πολλές άλλες θεωρήσεις προσωρινής διαμονής και η διαδικασία αίτησης συνήθως διαρκεί περίπου έξι μήνες.

Οι κάτοχοι επωφελούνται από τα ίδια οφέλη υγειονομικής περίθαλψης με τους Πορτογάλους κατοίκους και πολίτες.

2. Μάλτα

Απιατεί να έχετε ένα ακίνητο στη Μάλτα αξίας τουλάχιστον 220.000 ευρώ ή να νοικιάσετε ένα ακίνητο που κοστίζει 8.750 ευρώ το χρόνο.

Ωστόσο, αυτά τα ποσά ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που θα επιλέξετε. Οι υποψήφιοι θα χρειαστούν επίσης ασφάλιση υγείας που έχει εκδοθεί στη Μάλτα.

Εάν αποφασίσετε να πάτε με έναν σύντροφο, θα πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε μια σταθερή σχέση.

3. Κύπρος

Η Κύπρος έχει μία από τις χαμηλότερες απαιτήσεις εισοδήματος σε αυτήν τη λίστα με μόλις 9.568 ευρώ ετησίως.

Το εισόδημα μπορεί να προέρχεται από τη σύνταξη σας, ενοικιαζόμενα ακίνητα στο εξωτερικό, επενδύσεις, δικαιώματα ή μερίσματα, αλλά πρέπει να είναι αρκετά για εσάς και τα εξαρτώμενα άτομα για να ζήσετε μια αξιοπρεπή και άνετη ζωή.

Θα χρειαστεί επίσης να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα ακίνητο στη χώρα.

4. Ελλάδα

Απαιτεί ελάχιστο παθητικό εισόδημα 24.000 ευρώ ετησίως, αλλά δεν μπορείτε να έχετε οικονομικές ή επενδυτικές δραστηριότητες εντός της χώρας.
Οι αποδεκτές πηγές εισοδήματος περιλαμβάνουν συντάξεις, ενοικιαζόμενα ακίνητα και επενδύσεις.

Εάν θέλετε να φέρετε τον/την σύζυγο σας, θα χρειαστείτε επιπλέον 400 ευρώ το μήνα και 200 ​​ευρώ για εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας.
Θα χρειαστείτε επίσης μια συμφωνία μίσθωσης για ένα ακίνητο για ένα έτος. Ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει απόδειξη ιδιωτικής ιατρικής κάλυψης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα.

Αυτή η βίζα εκδίδεται για δύο χρόνια και μπορεί να ανανεωθεί στο τέλος αυτής της περιόδου. Για να διατηρήσετε το καθεστώς διαμονής σας θα πρέπει να μείνετε στην Ελλάδα για τουλάχιστον το μισό του έτους.

5. Ισπανία

Η Ισπανία απαιτεί ετήσιο εισόδημα 28.800 ευρώ. Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μη προσοδοφόρα βίζα χρησιμοποιώντας εισόδημα από απομακρυσμένη εργασία.
Οι αιτούντες θα πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι διαθέτουν ολοκληρωμένη κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης που είναι ίση ή ανώτερη από τη δημόσια υπηρεσία υγείας της χώρας.

Θα σας επιτραπεί να μείνετε στην Ισπανία για ένα χρόνο μετά την είσοδο σας και πρέπει να περάσετε τουλάχιστον 183 ημέρες στη χώρα για να ανανεώσετε τη βίζα σας.
Μπορεί να παραταθεί για τέσσερα χρόνια και μετά από πέντε χρόνια θα μπορείτε να ζητήσετε μόνιμη άδεια παραμονής.

6. Ιταλία

Η Ιταλία απαιτεί παθητικό εισόδημα τουλάχιστον 31.000 ευρώ ετησίως για να υποβάλετε αίτηση ή 38.000 ευρώ για παντρεμένα ζευγάρια, συν 5% ανά εξαρτώμενο ανήλικο.
Αυτή δεν είναι αυστηρά μια βίζα συνταξιοδότησης, αλλά δεν μπορείτε να εργαστείτε ενώ ένας κάτοικος της χώρας με αυτήν τη βίζα – ούτε καν για μια εταιρεία στο εξωτερικό – τείνει να απευθύνεται σε συνταξιούχους.

Ισχύει για ένα έτος και μπορεί να ανανεωθεί έως και τέσσερα χρόνια. Αφού μείνετε στη χώρα για πέντε χρόνια, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μόνιμη διαμονή.

Είναι ένας από τους πιο αυστηρούς τύπους βίζας που σημαίνει ότι είναι πιθανό να χρειαστούν τουλάχιστον 3-6 μήνες για να διεκπεραιωθεί η αίτηση σας.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!